Αύξηση της κερδοφορίας του κατά 11% πέτυχε το 2011 ο μητρικός όμιλος Inditex

«Χρυσωρυχεία» παραμένουν τα ΖΑRA παρά την κρίσηΑβρόχοις ποσί ξεπερνά τη νέα παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση ο ισπανικός εμπορικός όμιλος Inditex, που διαχειρίζεται την αλυσίδα καταστημάτων ειδών ενδύσεως Zara. Το 2011 ο όμιλος ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,6 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 11% σε σύγκριση με τα κέρδη του 2010.

Ο όμιλος αριθμεί σήμερα 5.527 υποκαταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατά την προηγούμενη χρονιά, εγκαινίασε 483 νέα καταστήματα, ενώ για το τρέχον έτος έχει προγραμματίσει να ανοίξει επιπλέον 520.

Ένας επίσης σημαντικός στόχος που έχει θέσει ο όμιλος Inditex για το 2012 είναι να προωθήσει τις πωλήσεις μέσω Διαδικτύου. Το πρόγραμμα των διαδικτυακών πωλήσεων δίνει έμφαση στην κινεζική αγορά. Στην Κίνα εξάλλου ο όμιλος προτίθεται να ανοίξει εφέτος 132 νέα καταστήματα, εκ των οποίων τα 30 υπό την επωνυμία Zara.

Τα καλά οικονομικά αποτελέσματα της Inditex οδηγούν τη μετοχή του ομίλου από ρεκόρ σε ρεκόρ στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης – η τιμή της έχει ενισχυθεί κατά 13% από την αρχή του 2012. Οδηγούν επίσης τον μεγαλομέτοχο της Inditex, Αμάνσιο Ορτέγκα, ακόμη πιο ψηλά στην κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη – σύμφωνα με την κατάταξη του Bloomberg με προσωπική περιουσία 38,8 δισ. δολ. είναι στην έκτη θέση παγκοσμίως και στην τρίτη στην Ευρώπη, έπειτα από το Σουηδό Ίνγκβαρ Κάμπραντ των ΙΚΕΑ και το γάλλο Μπερνάρ Αρνό του ομίλου LVMH Louis Vuitton.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.