“Eρημιά” επικρατεί στους εμπορικούς  δρόμους της πόλης μας…

Η οικονομική στενότητα ,η αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης  των συμπολιτών μας  απόρροια  της  οικονομικής πολιτικής και γενικότερα η οικονομική κρίση  οδηγεί σε απόγνωση τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες της πόλης μας οι οποίοι βλέπουν καθημερινά τις επιχειρήσεις τους  να βουλιάζουν και την αγορά να οδηγείται σε μαρασμό..τα πρόσφατα  οικονομικά μέτρα η αλλιώς χαράτσια φαίνεται έδωσαν  το τελειωτικό χτύπημα, στην ήδη χειμαζόμενη  αγορά. Ήδη άρχισαν  εφιαλτικά να ξεπροβάλουν τα πρώτα ενοικιαστήριακαι τα   λουκέτα σε  «μαγαζιά»  ενώ σε κάποια άλλα ο  περιορισμός του  αριθμού  των υπαλλήλων είναι το πρώτο βήμα αποφυγής του  αφανισμού..

Βαριά τη σκιά της  οικονομικής κρίσης  που μαστίζει την ελληνική  οικογένεια και στη νυχτερινή ζωή. τα καφέ και τα μπαρ αγαπημένοι προορισμοί για τη νυχτερινή έξοδο ερημώνουν κι αυτά και τα ηχεία που άλλοτε συνόδευαν τις μουσικές περιπλανήσεις και τα χορευτικά νάζια των θαμώνων τώρα σιγούν τις περισσότερες νύχτες της εβδομάδας.

Η αγορά  τους τελευταίους μήνες θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι θυμίζει  σκηνικό από ταινίες γουέστερν όπου ο κινηματογραφικός φακός διασχίζοντας την πόλη-φάντασμα εστιάζει σε κάποιο  κιτρινισμένο φύλλο  εφημερίδας ή σε κάποια πόρτα του έρημου μπαρ που ο αέρας  ανοιγοκλείνει σπάζοντας έτσι τη παγερή σιωπή της ερημιάς ….θλιβερά απομεινάρια μια  εποχής που  πέρασε, όταν η αγορά ήταν ακόμα ζωντανή

Η  νέα οικονομική κατάσταση  μας οδήγησε σε νέες καταναλωτικές συμπεριφορές και προσθέτει  νέες παραστάσεις και εικόνες στη μνήμη μας …..αυτοί οι δρόμοι τελικά και οι πλατείες δεν είναι οι δρόμοι που μέχρι τώρα γνωρίζαμε!!!

www.tirnavosnews.gr

Star-Fm.gr: Μήπως και στα Γρεβενά επικρατεί ανάλογη εικόνα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.