«Βαριά τιμωρία περιμένει τον ΠΑΟ – Βαθιές ανάσες» για ΠΑΣ, Πανιώνιο, «X» σε Λιβαδειά και Αγρίνιο

Το «αιώνιο» ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού ο διαιτητής Κάκος αποφάσισε την οριστική διακοπή του σε βάρος του γηπεδούχου Παναθηναϊκού στο 82′ και ενώ ο Ολυμπιακός βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 1-0 χάρη σε γκολ του Αμπντούν στο 51′.

Τα επεισόδια ανάμεσα σε μερίδα οπαδών των Πρασίνων και στα ΜΑΤ, άρχισαν πριν τη σέντρα, φούντωσαν στην ανάπαυλα με αποτέλεσμα το δεύτερο ημίχρονο να αρχίσει με καθυστέρηση μιας ώρας, ενώ στο 82′ οι φωτιές σε ορισμένες θύρες και η νέα επίθεση προς τα ΜΑΤ, ανάγκασαν τον διαιτητή να διακόψει οριστικά το ματς.

Βάσει ΚΑΠ οι Πράσινοι κινδυνεύουν με μηδενισμό, βαρύ χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και δυο από το επόμενο.

Δύο ώρες μετά την απόφαση οριστικής διακοπής του ματς, οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκα ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους ότι δεν πρόκειται να τους το διαβάσουν και ότι δεν είναι υποχρεωμένοι αφού είναι επίσημο έγγραφο και θα σταλεί εκεί στους επίσημους φορείς.

Στο… αγωνιστικό κομμάτι

Αν και το α’ ημίχρονο ξεκίνησε με μια σπουδαία ευκαιρία (για τους φιλοξενούμενους), ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Μόλις στο 2′ ο Μιραλάς μπήκε από δεξιά και γύρισε στον Μακούν, που από πολύ κοντά έπιασε άστοχη κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ.

Από εκεί και πέρα παίχθηκε κακό ποδόσφαιρο, χωρίς ρυθμό, χωρίς ουσία, με τους δύο «αιώνιους» αντιπάλους να ενδιαφέρονται περισσότερο να εξουδετερώσει ο ένας τα ατού του άλλου, παρά να αποδώσουν δημιουργικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι που δεν είχαν ούτε μια σημαντική επιθετική προσπάθεια.

Αυτό φυσικά βόλευε τον Ολυμπιακό, που έδειξε να πατά πιο καλά στο γήπεδο και είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 38′, όταν σε σύγχιση μέσα στην περιοχή των «πρασίνων», ο Αμπντούν σούταρε πάνω από το δοκάρι.
Με 45 λεπτά καθυστέρηση, λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν, ξεκίνησε το β’ ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός έδειξε να είναι πιο ορεξάτος, ωστόσο στο πεντάλεπτο (50′) και στην πρώτη επιθετική προσπάθεια του Ολυμπιακού, ο Αμπντούν με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ.

Το γκολ αυτό έριξε και πάλι τον όποιο ρυθμό είχε πάρει ο αγώνας και τα λεπτά κυλούσαν χωρίς τίποτα το ουσιαστικό.

Οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν στον Παναθηναϊκό την κατοχή της μπάλας, αλλά είχαν σωστή αμυντική λειτουργία, με αποτέλεσμα να κρατάνε εύκολα το προβάδισμα και ο Μέγερι να μετατρέπεται σε… θεατή!

Στο 82′ άρχισαν να σκάνε μολότοφ και τότε ο Κάκος μάζεψε τους παίκτες και αποχώρησε από το γήπεδο, για να ακολουθήσουν φωτιές και σπασίματα. Λίγη ώρα μετά, ο διαιτητής από την Κέρκυρα αποφάσισε την οριστική λήξη του αγώνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κατσουράνης – Καζίμ, Μοντέστο, Μανιάτης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος (46′ Βύντρα), Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Κατσουράνης, Σιμάο, Κουίνσι, Βιτόλο (56′ Καραγκούνης), Χριστοδουλόπουλος, Ζέκα (75′ Τοτσέ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μανιάτης, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο (76′ Μαρκάνο), Ορμπάιθ, Καζίμ (63′ Τζιμπούρ), Μακούν, Μιραλάς (82′ Φουστέρ), Αμπντούν.

ΔΟΛ
«Βαθιές ανάσες» για ΠΑΣ, Πανιώνιο, «X» σε Λιβαδειά και Αγρίνιο

Πριν από το ντέρμπι των «αιωνίων» που φυσικά κλέβει την παράσταση στην 25η αγωνιστική έγιναν πολύ ενδιαφέροντα ματς, ειδικά όσο αναφορά στις θέσεις των πλέι οφ.

Μεγάλες βαθμολογικές ανάσες πήραν ο Πανιώνιος που νίκησε 2-0 τη Δόξα Δράμας και ο ΠΑΣ Γιάννινα που επιβλήθηκε 2-1 μέσα στην Ξάνθη, ενώ ο Λεβαδειακός παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε 2-0, είδε τον Ατρόμητο να φτάνει στην ισοφάριση 2-2 λίγο πριν από το τέλος του αγώνα.

Ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ και ήταν καλύτερος του ΠΑΟΚ, αλλά οι Θεσσαλονικείς στα τελευταία λεπτά έφτασαν στο τελικό 1-1.
Ο ΠΑΟΚ «έκλεψε» την ισοπαλία στο Αγρίνιο με σκόρερ τον Τσιρίλο
Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας στο Αγρίνιο ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον ΠΑΟΚ για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Θεοδωρίδη στο 28′ και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Τσιρίλο στο 86′.

Το ματς ήταν ισορροπημένο στο α’ ημίχρονο, είχε ρυθμό, κυρίως από τη μεριά των γηπεδούχων, αλλά δεν είχε πολλές φάσεις. Πρώτος απείλησε ο ΠΑΟΚ στο 12′, όταν ο Σαλπιγγίδης από κάθετη μπαλιά του Λίνο, απέφυγε τον Τζενάμο, αλλά βρέθηκε προς το πλάι και δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Παναιτωλικός ήθελε πάση θυσία τη νίκη, προσπαθούσε να φτάσει σε θέση βολής και την πρώτη φορά που το κατάφερε, πέτυχε και γκολ.

Στο 28′, από κεφαλιά πάσα του Χαριστέα, ο Θεοδωρίδης με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα και σε σέντρα του Ρότσα, ο Χαριστέας έκανε την προβολή, αλλά ο Χαλκιάς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια κι έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο β’ ημίχρονο και προσπάθησε να φτάσει νωρίς στην ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε. Ενα σουτ του Σαλπιγγίδη στο 49′ βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, η κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 64′ εξουδετερώθηκε με δυσκολία από τον Τζενάμο και η προβολή από πολύ κοντά πάλι του Αθανασιάδη στο 69′ έφυγε άουτ.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο η πίεση του ΠΑΟΚ αυξήθηκε και στο 86′ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με κεφαλιά του Τσιρίλο σε κόρνερ του Πάμπλο Γκαρσία.

Τα τελευταία λεπτά ο Παναιτωλικός επιχείρησε πάλι να βγει μπροστά, αλλά στο 92′ ο Χαλκιάς απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο το σουτ του Καμαρά, το 1-1 παρέμεινε κι έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς στο Αγρίνιο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Γιάχος (Χίου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λίνο, Λάζαρ, Σταφυλίδης, Πάμπλο Γκαρσία, Νιμανί

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τάκης Λεμονής):
Τζενάμο, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Ρότσα, Θεοδωρίδης, Ντολεζάι, Μητρόπουλος (90′ Μουμίν), Σιόντης (73′ Παλαιολόγος), Άντι (71′ Ονουάτσι), Χαριστέας, Καμαρά.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Αποστολόπουλος (62′ Παπάζογλου), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο (78′ Σταφυλίδης), Πάμπλο Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Γεωργιάδης (69′ Νιμανί), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης.

ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα παιχνίδια του Σαββάτου
Ωστόσο, η αυλαία άνοιξε το Σάββατο, με την ΑΕΚ να φεύγει (στο 86′ με γκολ του Λεονάρντο) με το 1-1 από την Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα.

Στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Άρης με σκόρερ τον Λαζαρίδη πήρε τη νίκη με 1-0 επί του ΟΦΗ και παρέμεινε σε τροχιά πλέι οφ, ενώ σημαντικό «τρίποντο» πανηγύρισε ο Εργοτέλης που επικράτησε με το ίδιο σκορ, 1-0 της Κέρκυρας και ξέφυγε από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο Λεονάρντο έσωσε την ΑΕΚ στην Τρίπολη
Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας στην Τρίπολη ανάμεσα στον Αστέρα και την ΑΕΚ για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ναβάρο στο 54′ και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Λεονάρντο στο 86′.

Το α’ ημίχρονο δεν κινήθηκε σε εντυπωσιακούς ρυθμούς. Πολλές μονομαχίες στο κέντρο, με τον Αστέρα Τρίπολης να δείχνει πιο δραστήριος από την ΑΕΚ, χωρίς όμως να γίνεται ιδιαίτερα απειλητικός, παρά μόνο με κάποια σουτ έξω από την περιοχή, όπως του Ουσέρο στο 2′ ή του Ράγιος στο 28′, που εξουδετέρωσε ο Κωνσταντόπουλος. Από τη δική της μεριά η ΑΕΚ, είχε προβλήματα στην ανάπτυξη, δεν είχε ρυθμό και ήταν ελάχιστες οι φορές που έκανε αισθητή την παρουσία της, όπως στο 17′, που ο Κάρλος σούταρε αλλά ο Μπαντής απέκρουσε.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο β’ ημίχρονο κι αφού στο 51′ έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον νεοεισελθώντα Μπρέσκα μόνο απέναντι στον Κωνσταντόπουλο να στέλνει την μπάλα πάνω του, ήρθε σε αντεπίθεση στο 54′ ο Ροτζέριο να ξεχύνεται μπροστά, να γυρίζει την κατάλληλη στιγμή στον αμαρκάριστο Ναβάρο κι αυτός να ανοίγει το σκορ. Ο Αστέρας συνέχισε να είναι καλύτερος και υπήρχαν διαστήματα που πίεσε για ένα δεύτερο γκολ, όμως δεν τα κατάφερε και όχι μόνο αυτό, αλλά μια κακή ΑΕΚ μπόρεσε να ισοφαρίσει στο 86′, όταν οι παίκτες της ελίχθηκαν έξω από την περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Λεονάρντο κι αυτός με πλασέ έκανε το 1-1. Μάλιστα στο 88′ ο Μπαντής απέκρουσε με δυσκολία ένα εξαιρετικό σουτ του Γκερέιρο και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
Σολάκης, Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι – Λυμπερόπουλος, Μανωλάς

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Φορμίκα, Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Χουανίτο, Ροτζέριο (91′ Χούλι), Ράγιος (50′ Μπρέσκα), Ναβάρο, Σολάκης (46′ Περόνε).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Μανωλάς, Κοντοές, Καράμπελας, Μάκος (62′ Φούντας), Καφές, Κάρλος (75′ Γκερέιρο), Σιαλμάς (69′ Κλωναρίδης), Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος.

ΔΟΛ
Super Sunday… τρομάρα μας!
Άκου να θέλουμε να μιλήσουμε για μπαλίτσα…

Εδώ υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.
Οι Μιχάλης Τσόχος και Βασίλης Σαμπράκος προσπαθούν να ασχοληθούν όσο μπορούν με ποδόσφαιρο, αφού πρώτα καυτηριάζουν όσους άφησαν -και προφανώς ήθελαν- να εξελιχθεί το σκηνικό της ντροπής στο ντέρμπι.


www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.