Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αναβολής της επόμενης αγωνιστικής ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής με δηλώσεις που έκανε στο συνδρομητικό κανάλι της Nova.

«Πέρα από τις εκφράσεις θλίψης, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται επεισόδια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν περιμέναμε ως δια μαγείας να περάσουν όλα τα ματς χωρίς επεισόδια. Υπάρχει μια κριτική προς την Πολιτεία η οποία την κατανοώ. Είχαμε δύο επιλογές. Η πρώτη να αναβάλλουμε το παιχνίδι και η δεύτερη να πάρουμε τα μέτρα μας και να γίνει. Άλλες επιλογές δεν είχαμε. Αν το είχαμε αναβάλλει επειδή μύριζε μπαρούτι θα έλεγαν ότι παρενέβη η Πολιτεία στη Λίγκα. Κρίναμε πως η σημασία του παιχνιδιού ήταν τόσο μεγάλη που δεν έπαιρνε αναβολή.

Γιατί μπαίνουν οι κροτίδες και οι μολότοφ μέσα; Πρόσφατα περάσαμε ένα νόμο, Δώσαμε δικαίωμα στις ΠΑΕ να μην περάσουν κάποιον μέσα αν δεν θέλουν. Υπάρχει και ένα θετικό σε όλο αυτό. Εφαρμόστηκε ένας κανονισμός που προβλέπει βαριές τιμωρίες και για αυτό και για το επόμενο πρωτάθλημα. Αν κάποιοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θέλουν να οδηγήσουν την ομάδα τους στην καταστροφή, εμεις δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Οι ομάδες έχουν την ευθύνη. Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να αναλάβει η Πολιτεία την ευθύνη της διοργανώτριας αρχής.

Οι ομάδες πρέπει να αποφασίσουν με ποιόν είναι; Με το δρόμο της νομιμότητας; Ή με τα κακοποιία στοιχεία; Είχα απόλυτη ενημέρωση, γνώριζα πολύ καλά ότι η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι αλλά δεν μπορούσαμε να το αναβάλλουμε. Η αστυνόμευση του ΟΑΚΑ ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα. Το αν χάσαμε κάτι πρέπει να ερευνηθεί.

Εμείς αντιμετωπίζουμε τα πάντα. Μέχρι σήμερα είχαμε 200 ματς και την «πάθαμε» στο ένα. Οφείλουμε να κοιτάμε ξεχωριστά κάθε αγωνιστική, αγώνα προς αγώνα. Θα το δούμε αν αναβάλλουμε την επόμενη αγωνιστική» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναγνώστου: «Δεν απέδωσε τη συνεργασία με την Αστυνομία»

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Super League, Μιχάλης Αναγνώστου υποστήριξε ότι η διοργανώτρια αρχή κάνει αυτό που πρέπει, προσθέτοντας όμως ότι η συνεργασία της με την Αστυνομία δεν απέδωσε.

«Καταδικάζουμε τα επεισόδια. Προέχει η ασφάλεια των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων γι’ αυτό εδώ και ένα μήνα συνεργαζόμαστε με την αστυνομία. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Δεν απέδωσε η συνεργασία μας.

» Απαιτούνταν καλύτερα μέτρα για να αντιμετωπιστούν αυτοί που εδώ και χρόνια δημιουργούν προβλήματα. Υπάρχουν ταραξίες στα γήπεδα. Συμβαίνει παγκοσμίως αυτό, όχι μόνο στην Ελλάδα. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

» Εμείς οργανωτικά κάνουμε αυτό που πρέπει. Αλλά δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε την αστυνομία. Ο συνεταιρισμός στο πλαίσιο που λειτουργεί κάνει αυτό που πρέπει».

Η θέση της Nova

Η NOVA με ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε γνωστούς τους λόγους που δεν μετέδωσε τα επεισόδια στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό:

«Η NOVA και η διοίκηση του Ομίλου Forthnet τήρησαν και σήμερα την πάγια τακτική τους για την αποφυγή της προβολής επεισοδίων και σκηνών βίας και την μετάδοση με επίκεντρο την αγωνιστική δράση.

» Παράλληλα, όμως, σεβόμενη πλήρως το φίλαθλο κοινό και τους τηλεθεατές, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενημέρωνε για τις εξελίξεις και τους λόγους που οδήγησαν στην καθυστέρηση της έναρξης του δευτέρου ημιχρόνου του ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

» Η NOVA και ο Όμιλος Forthnet θα συνεχίσουν να τηρούν απαρέγκλιτα αυτή την πολιτική στις μεταδόσεις, ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές των UEFA και FIFA, με στόχο να προβάλλεται το άθλημα εστιάζοντας στον βασικό πρωταγωνιστή, που είναι το ποδοσφαιρικό θέαμα και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές.

» Προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε να απομονώνουμε τις σκηνές βίας και κάθε άσχετο με το ποδόσφαιρο μήνυμα, δεν προβάλουμε πανό με πολιτικά ή προσβλητικά – ρατσιστικά μηνύματα, δεν επικεντρωνόμαστε σε πλάνα που εμπεριέχουν πόνο – π.χ. σοβαρός τραυματισμός ποδοσφαιριστή, δεν μεταφέρουμε υβριστικά ή άλλου είδους μηνύματα και οποιαδήποτε σκηνή βίας.

» Σε αντιδιαστολή με ότι συνέβη στη διάρκεια της ανάπαυλας, ο Όμιλος Forthnet παραμένει ο μόνος φορέας ποιοτικής αναβάθμισης του τηλεοπτικού προϊόντος της Super League και συνεχίζει εμπράκτως να επενδύει σε καινοτόμες υπηρεσίες και εφαρμογές που αποθεώνουν τη δυνατότητα επιλογών των θεατών: 3D μετάδοση και δυνατότητα προσωποποιημένου σχολιασμού. Ευελπιστούμε να βρούμε κι άλλους μιμητές σε αυτή την προσπάθεια αναβάθμισης».

Η θέση της αστυνομίας για τα επεισόδια

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Αθανάσιος Κοκκαλάκης είπε στη Nova:

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη τα δεδομένα του αγώνα. Χωρίς οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας για τον οποίο διατέθηκαν χιλιάδες αστυνομικοί, εντός, εκτός της αθλητικής εγκατάστασης και σε όλο το αττικό περιβάλλον. Μόνο και μόνο για να ένα αγώνα. Από τις 17:00 μέχρι την διακοπή του, οι αστυνομικές δυνάμεις αντιμετώπισαν συνεχείς επιθέσεις. Υπάρχουν πάνω από δέκα τραυματισμένοι αστυνομικοί. Έτσι έχει η κατάσταση.

Εμείς διαχειριζόμαστε ένα σύμπτωμα. Την οργανωμένη αθλητική βία που εκφράζεται με προπηλακισμούς και επιθέσεις. Όσο για την παρουσία της αστυνομίας έξω από τον χώρο οργανωμένων φιλάθλων στο κέντρο (το τριώροφο της Λ. Αλεξάνδρας) τονίζεται ότι έγινε έπειτα από καταγγελίες πολιτών. Όντας υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας. Αυτός είναι ο ρόλος της. Δηλαδή τι έπεται αυτού; Ανοίγει βεντέτα κατά της αστυνομίας; Οι αστυνομικοί, οι οποίο εμφανίστηκαν εκεί μετέβησαν για αστυνομική και όχι για προσωπική δουλειά. Οι αστυνομικές έρευνες αποτυπώνονται στο χαρτί και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος κάποιων ανθρώπων. Δεν μπορεί να κριθεί το αποτέλεσμα μιας επιχείρησης σε επίπεδο εντυπώσεων».

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.