Πάνω από 200.000 οι ψηφοφόροι στις εκλογές του ΠαΣοΚ

Ευ. Βενιζέλος: «Σήμερα επανιδρύθηκε μία σχέση εμπιστοσύνης»Για νέα αφετηρία έκανε λόγο, από τα γραφεία του ΠαΣοΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ψηφοφορία που επικύρωσε την εκλογή στην ηγεσία του Κινήματος«Επανιδρύθηκε σήμερα μία σχέση εμπιστοσύνης για το νέο ξεκίνημα της παράταξης» είπε ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας την εκλογική διαδικασία «επιτυχή άσκηση πολιτικής και οργανωτικής ετοιμότητας».

Δεν έλειψε η αυτοκριτική. «Εχουμε, και έχω και προσωπικά, πλήρη συνείδηση των λαθών, καθυστερήσεων και παραλείψεων» καθώς και για πράγματα που, όπως είπε, «ειπώθηκαν και δεν έγιναν, και για πράγματα που έγιναν χωρίς να έχουν ειπωθεί».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ακόμη ότι γνωρίζει πως υπάρχει δυσαρέσκεια και πικρία στην κοινωνία, ότι ξέρει πως σε κάθε σπίτι υπάρχει τουλάχιστον ένας άνεργος, ότι γνωρίζει πώς είναι να μειώνεται η σύνταξη αλλά και για τον φόβο που νιώθει κανείς να μην χάσει τη δουλειά του σε μία ηλικία δύσκολη για προσαρμογή, να νιώθει η νέα γενιά ότι έχει αδικηθεί.

Η Ελλάδα μπήκε σε μία πρωτοφανή δοκιμασία, επισήμανε ο νέος πρόεδρος του ΠαΣοΚ, συμπληρώνοντας ότι τώρα με τεράστιο κόπο και κόστος διαφαίνεται ελπίδα, προοπτική επανόδου και αποκατάστασης των αδικιών.

Οι πολίτες, είπε, ξέρουν πως το ΠαΣοΚ έδωσε ένα αγώνα εθνικής επιβίωσης και τώρα δίνει τον αγώνα για την ανάκαμψη της χώρας και την έξοδό της από την κρίση.

Ο τόπος έχει τεράστιες δυνατότητες που βρίσκονται μέσα στο μυαλό και τα χέρια των Ελλήνων, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος σημειώνοντας ότι χρειάζεται δουλειά, σχέδιο, ενότητα, σταθερότητα, ευαισθησία και αποφασιστικότητα.

«Σήμερα είναι μία ανοιξιάτικη ημέρα ελπίδας και ανατροπής εντυπώσεων που κάποιοι συστηματικά καλλιεργούν» ανέφερε για να υπογραμμίσει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να ηγηθεί μίας συλλογικής προσπάθειας που δεν αφήνει απ’ έξω κανέναν πρόθυμο και ικανό να συμβάλλει στο σχέδιο ανασυγκρότησης της Ελλάδας.

Ικανοποίηση στην Ιπποκράτους

Με τις προγνώσεις να μιλούν για συμμετοχή η οποία θα ξεπεράσει τις 200.000 ψήφους και δύο παρατάσεις στη λήξη της ψηφοφορίας εξαιτίας της αυξημένης προσέλευσης του κόσμου, στο επιτελείο του κ. Ευ. Βενιζέλου έχουν κάθε λόγο να είναι πολύ ικανοποιημένοι. Η βάση του κόμματος, προσήλθε στην κάλπη, μεταδίδιδονας ηχηρό μήνυμα για την αναγέννηση της παράταξης, παρασύροντας έναν αργοκίνητο κομματικό μηχανισμό αλλά και στελέχη του κόμματος τα οποία είτε έκαναν λευκή απεργία είτε προπαγάνδιζαν την αποχή. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι σε ορισμένα εκλογικά κέντρα διακινήθηκαν φυλλάδια από την «Ομάδα για την ανασυγκρότηση του ΠαΣοΚ» -την οποία δεν γνωρίζει κανένας- που καλούσαν τους ψηφοφόρους σε αποχή «για να βρει ο Βενιζέλος έρημα τα γραφεία του ΠαΣοΚ».

Μεγάλη προσέλευση δεν είχαν μόνο τα εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα αλλά και στον απόδημο ελληνισμό, όπου ειδικά στην Αυστραλία η προσέλευση ξεπέρασε κατά πολύ τα εγγεγραμμένα μέλη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τους διαγραφέντες βουλευτές του ΠαΣοΚ ψήφισαν για την ανάδειξη νέου προέδρου οι: Βάσω ΠαπανδρέουΜιλένα Αποστολάκη,Χρ. ΚατσούραςΘ. ΠαραστατίδηςΓ. Λιάνης, Θ. ΡομπόπουλοςΧρύσα Αράπογλου,Αλ. ΑθανασιάδηςΜαριλίζα ΞενογιαννακοπούλουΑργύρης Λαφαζάνης καιΔημήτρης Βαρβαρίγος, Στασινός και άλλοι.

Επίσης, στην ψηφοφορία συμμετείχε και ο κ. Χρ. Βερελής.

 

 

www.tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.