Πού θα στηθούν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές

Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠαΣοΚΗ αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠαΣοΚ προχωρεί και ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης εγρήγορσης.

Εν όψει της αποχώρησής του από την ηγεσία, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα έχει το απόγευμα την τελευταία του συνάντηση υπό την ιδιότητα του προέδρου του ΠαΣοΚ, με τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο.

Το γεγονός της μοναδικής υποψηφιότητας του κ. Ευ. Βενιζέλου μπορεί να περιορίζει το ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα, ωστόσο τα στελέχη του κόμματος δεν κρύβουν την ανησυχία τους.

Κινητοποίηση μηχανισμού
Οι λόγοι της ανησυχίας αυτής συνοψίζονται στο κατά πόσον η διαδικασία εκλογής θα ολοκληρωθεί ομαλά, χωρίς φαινόμενα αποδοκιμασιών ή αντιδράσεων από ανεξέλεγκτες ομάδες και στο αν η προσέλευση θα είναι ικανοποιητική.

Για τους λόγους αυτούς καταβλήθηκε από την Παρασκευή προσπάθεια, που θα συνεχιστεί και το Σάββατο, ούτως ώστε να κινητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη του κόμματος ή τουλάχιστον στελέχη του μηχανισμού.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη παράμετρο, οι κατά τόπους οργανώσεις έχουν επιδιώξει, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, να υπάρξει συνεννόηση με τις δυνάμεις των λοιπών κομμάτων και πολιτικών σχηματισμών, προκειμένου να μην εκδηλωθούν φαινόμενα βίας ή έκτροπα, με αποδοκιμασίες κατά συγκεκριμένων προσώπων ή μελών του ΠαΣοΚ.

Ενδειξεις για τη συσπείρωση

Ως προς την προσέλευση, που πιθανώς και να αποτελεί την σημαντικότερη παράμετρο της διαδικασίας, στο ΠαΣοΚ ευελπιστούν ότι τουλάχιστον θα μπορέσουν να εξαγάγουν κάποια πρώτα ασφαλή συμπεράσματα για το βαθμό συσπείρωσης της κομματικής βάσης.

Κομματικά στελέχη αποφεύγουν τις επίσημες εκτιμήσεις αν και ατύπως έχουν ακουστεί υπολογισμοί που φέρουν το σύνολο εκείνων που θα προσέλθουν στις κάλπες σε επίπεδα άνω των 50.000.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, η οποία ξεκινά στις 9 το πρωί της Κυριακής και ολοκληρώνεται στις 5 το απόγευμα, τα αποτελέσματα εκτιμάται ότι θα έχουν συγκεντρωθεί σχετικά νωρίς, ελλείψει άλλων υποψηφίων πέραν του κ. Βενιζέλου.

Κάλπες σε 768 κέντρα

Με βάση τις τελευταίες αποφάσεις τις Επιτροπής Καταστατικού του ΠαΣοΚ αποφασίστηκε ότι θα λειτουργήσουν συνολικά 768 εκλογικά κέντρα στα οποία θα στηθούν 1074 κάλπες.

Τα πρώτα αποτελέσματα των θα ανακοινωθούν αφότου παραληφθούν από το ηλεκτρονικό σύστημα και πιστοποιηθούν οι εγγραφές του 25% των ψηφοδελτίων.

Η ψηφοφορία θα είναι μυστική, μέσα σε παραβάν, και όσοι σπεύσουν να ψηφίσουν θα καταβάλουν 2 ευρώ.

Στις εκλογικές διαδικασίες συμμετέχουν:

– τα μέλη, τα οποία είναι εγγεγραμμένα μέχρι την 05-03-12 στα Μητρώα Μελών, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.

– οι φίλοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Φίλων μέχρι την 05-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.

– τα νεοεγγραφόμενα μέλη στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.

– οι νεοεγγραφόμενοι φίλοι στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.

– οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένα ή νεοεγγραφόμενα μέλη, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.

– οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένοι ή νεοεγγραφόμενοι φίλοι με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.

– οι μετανάστες μέλη και φίλοι, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στα μητρώα με το διαβατήριό τους ή την άδεια παραμονής.

– οι μετανάστες μέλη και φίλοι, οι οποίοι θα εγγραφούν στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριο ή την άδεια παραμονής και αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής ή ΔΕΚΟ, από το οποίο να προκύπτει η διαμονή τους στο Δήμο της Οργάνωσης που ψηφίζουν.

– οι Έλληνες της διασποράς, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριο ή το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

– οι πολίτες κρατών- μελών της ΕΕ που ζουν στην Ελλάδα, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριό τους.

Η αναζήτηση του ψηφοφόρου από την εφορευτική επιτροπή, σύμφωνα με τα ακριβή στοιχεία του εγγράφου, θα γίνεται από τον εκλογικό κατάλογο, που γίνεται με τον υπολογιστή από τον χειριστή (όπου υπάρχει) και από τον έντυπο κατάλογο που γίνεται από τον καταγραφέα.

 

Δείτε τα εκλογικά κέντρα του ΠαΣοΚ στα Γρεβενά

Τα σημεία που θα βρίσκονται οι κάλπες ανά τη χώρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.