Με μια επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο χθες επέστρεψαν οι πρώτοι πέντε από τους διαγραμμένους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Οπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία» χθες, η ανακοίνωση της επιστροφής των βουλευτών στο «σπίτι» τους ήταν θέμα ωρών, όπως και έγινε.

Στην επιστολή του ο κ. Σαμαράς ενημερώνει τον πρόεδρο της Βουλής ότι εντάσσονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. οι βουλευτές Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος (Εβρου), Αναστάσιος Καρυπίδης (Σερρών), Μανώλης Κεφαλογιάννης (Ηρακλείου), Θεόφιλος Λεονταρίτης (Σερρών) και Ζήσης Τζηκαλάγιας (Καστοριάς). Οι πέντε αυτοί βουλευτές είχαν διαγραφεί όταν είχαν καταψηφίσει το Μνημόνιο 2, αλλά μετά την πρόσκληση συστράτευσης που είχε ανακοινώσει ο κ. Σαμαράς υπερψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους και πλέον επιστρέφουν στη Νέα Δημοκρατία, για την οποία δήλωναν ότι «δεν έφυγαν ποτέ, μια και είναι το σπίτι τους». Για τους υπόλοιπους 16 σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δύο κατηγορίες: Η πρώτη αφορά εκείνους που θα ενταχθούν σε άλλους κομματικούς μηχανισμούς, άρα δεν τίθεται θέμα επιστροφής τους στη Ν.Δ. Για μερικούς όμως από αυτούς, όπως είναι η Ελίζα Βόζερμπεγκ, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Γιώργος Βλάχος, ο Κώστας Παπασιώζος, ο Μαργαρίτης Τζίμας και ο Γιώργος Καρασμάνης, εξετάζεται να βρεθεί μια φόρμουλα επιστροφής τους, αν συνεχίσουν να στηρίζουν τις επιλογές της παράταξης, χωρίς να είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές.

Με αυτό το σκεπτικό στη Συγγρού πιστεύουν ότι θα κλείσουν την όποια πληγή δημιούργησε το Μνημόνιο 2 και η Ν.Δ. θα προχωρήσει προς τις εκλογές, με τα περισσότερα από τα στελέχη της δίπλα στην παράταξη «σε αυτήν την πιο κρίσιμη μάχη μετά τη Μεταπολίτευση».

Παράλληλα χθες ο Πολιτικός Σχεδιασμός της Ν.Δ. συνέχισε τη στοχοποίηση της Αριστεράς με «τα σημεία επικαιρότητας». Το κείμενο, στο οποίο αναφέρονται συγκεκριμένες κινήσεις της Αριστεράς που δημιούργησαν προβλήματα στην κοινωνία και την οικονομία, καταλήγει ότι «η Αριστερά δεν μπορεί να παριστάνει σήμερα τον κριτή των πάντων, θεωρώντας ότι οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουν κοντή μνήμη. Η Αριστερά δεν μπορεί να επενδύει στην καταστροφολογία και την οργή των πολιτών για την υποβάθμιση της ζωής τους. Σήμερα περισσότερο από ποτέ η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ., ώστε να ανοίξει ο δρόμος της νέας μεταπολίτευσης».

Νίκος Ελευθερόγλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.