Αναβάθμιση όταν ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων υπό ξένο δίκαιο

S&P: Η Ελλάδα παραμένει σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίαςΔιατηρεί το αξιόχρεο της Ελλάδας σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» (selective default) η Standard & Poor’s, αλλά ανέφερε ότι μάλλον θα προχωρήσει σε αναβάθμιση μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων που υπάγονται σε ξένο δίκαιο, ενώ αξιολογεί με «CCC» τα νέα ομολόγα ελληνικού δικαίου των 177 δις ευρώ.

«Η αξιολόγησή μας για την Ελλάδα παραμένει στην επιλεκτική χρεοκοπία μέχρι να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων υπό ξένο δίκαιο, που αντιλαμβανόμαστε ότι θα γίνει μέχρι τις 11 Απριλίου», ανέφερε ο οίκος σε ανακοίνωσή του. «Μετά την ανταλλαγή μάλλον…θα αξιολογήσουμε το αξιόχρεο της Ελλάδας με «CCC».

Η Fitch ήταν ο πρώτος οίκος που αναβάθμισε την Τρίτη την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε «B-» από το καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας», μία αξιολόγηση (εν αντιθέσει με αυτήν της S&P ) που ήταν ανώτερη των προσδοκιών της αγοράς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.