Αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία « EGMA », για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου – Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ακόμη πέντε (5) ατόμων, για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού. Διεξήχθησαν εννέα (9) κατ’ οίκον έρευνες σε Αττική, Καστοριά και Πάτρα και κατασχέθηκε μεγάλος όγκος «σκληρού» παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Στοχευμένες έρευνες, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία « EGMA », διενεργήθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την καταπολέμηση του φαινομένου της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν χθες και προχθές, με την αυτόφωρη διαδικασία, τέσσερις (4) ημεδαποί για «πορνογραφία ανηλίκων», ενώ για άλλους πέντε ημεδαπούς σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με την ίδια κατηγορία.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν είκοσι έξι (26) ηλεκτρονικά ίχνη ημεδαπών χρηστών του διαδικτυακού προγράμματος peer to peer “ e DONKEY 2000”, που κατείχαν και διαμοίραζαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Από την αστυνομική έρευνα και ανάλυση, ταυτοποιήθηκαν, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, εννέα (9) χρήστες, που διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό, στο οποίο, μεταξύ άλλων, απεικονίζονταν πολύ μικρά παιδιά (βρέφη) σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ενήλικες, ακόμη και με ζώα.

Πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομικές έρευνες, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους των εμπλεκομένων, στην Αθήνα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, το Μοσχάτο, την Ραφήνα, την Πάτρα και την Καστοριά, οπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πενήντα ένας (51) σκληροί δίσκοι Η/Υ
  • Δύο (2) φορητοί Η/Υ,
  • (298.398) ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα σταλούν για τις ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εξεταστεί και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των επίμαχων αρχείων, το είδος τους και η ημερομηνία, κατά την οποία υπερφορτώθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

www.astynomia.gr

Star-Fm.gr: Σύμφωνα με πληροφορίες το πιο σοκαριστικό είναι πως από τους τέσσερις συλληφθέντες ο ένας είναι γιατρός στην Καστοριά, ενώ οι τρεις ακόμα συλληφθέντες είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Ο ένας μάλιστα εργάζεται στο πλευρό πασίγνωστου μόδιστρου της Αθήνας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.