Ο Μπραντάο μπήκε στο 88′, σκόραρε στο 93′ και χάρισε την πρόκριση στους «8» του Champions League στη Μαρσέιγ που γνώρισε «γλυκιά» ήττα με 2-1 από την Ιντερ στο Μιλάνο

Σοκ στο 93' με Μπραντάο για την Ιντερ! (vds)Στην κυριολεξία, οι «νερατζούρι» υπέστησαν έμφραγμα, καθώς δέχθηκαν το γκολ σε ένα σημείο, όπου κέρδισαν με 1-0 και είχαν πιστέψει πως ήταν ακόμα στο παιχνίδι της πρόκρισης, έστω και στην παράταση. Διότι είναι αλήθεια πως οι Μιλανέζοι ναι μεν δεν απειλούσαν, αλλά και δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου από τους Γάλλους. Στο ποδόσφαιρο, όμως, μία στιγμή αρκεί, για να αλλάξουν ισορροπίες.

Τρεις σημαντικότατες επεμβάσεις χρειάστηκε να κάνει στο πρώτο 45λεπτο του ματς στο Μιλάνο ο πορτιέρο της Μαρσέιγ, Στηβ Μανταντά για να διατηρήσει το 0-0 και τις ελπίδες πρόκρισης των Μασσαλών στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τόσο στο 6′ όσο και στο 11′ ο αρχηγός των φιλοξενούμενων χρειάστηκε να επιστρατεύσει τα ρεφλέξ του ούτως ώστε να αποσοβήσει το γκολ που φαινόταν σχεδόν βέβαιο. Στην πρώτη φάση νίκησε τον Γουέσλι Σνέιντερ, ενώ στη 2η τον Ντιέγκο Μιλίτο διατηρώντας το 0-0 με τον Ολλανδό να χάνει στο 45′ ακόμα μία καλή ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στην Ιντερ που ήταν καλύτερη, αλλά ταυτόχρονα άτυχη και άστοχη.

Μπραντάο, η «χρυσή» αλλαγή

Στην επανάληψη, το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης πέρασε δίχως καμία φάση μπροστά στην εστία της Μαρσέιγ. Η εικόνα του ματς, επί της ουσίας, «καθόταν» κουτί για τη Μαρσέιγ με τον Κλαούντιο Ρανιέρι στο 58′ να βγάζει από το ματς τον τραυματία, Σνέιντερ και τον αρνητικό, Φορλάν, να βάζει τους Ομπι και Πατσίνι με την ελπίδα να αλλάξουν την εικόνα του ματς ακούγοντας, όμως, ταυτόχρονα τις αποδοκιμασίες των εξεδρών.

Ο χρόνος περνούσε και η Ιντερ δεν απειλούσε. Μία φάση, όμως, ήταν αρκετή για να αλλάξει τις ισορροπίες. Στο 75′, λοιπόν, ο Μιλίτο εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα των Μασσαλών μετά από την προσπάθεια του Πατσίνι και με σουτ έδωσε το προβάδισμα στους Μιλανέζους.

Το 1-0 παρέμενε και στο 85′ ο Καμπιάσο με κεφαλιά έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει προβάδισμα δυο γκολ στους γηπεδούχους για να έρθει στο 88′ η κίνηση του Ντιντιέ Ντεσάν που έμελλε να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο τεχνικός των Μασσαλών έβαλε στο ματς τον Βραζιλιάνο, Μπραντάο αντί του Ρεμί και στο 93′, όπως ακριβώς συνέβη και στο πρώτο ματς είδε την ομάδα του να σκοράρει με «χρυσή», μάλιστα, αλλαγή και να παίρνει επί της ουσίας την πρόκριση.

Στο 93΄, λοιπόν, ο Μπραντάο ισοφάρισε και κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν για την Ιντερ που στο 96′ με πέναλτι του Πατσίνι που κέρδισε ταυτόχρονα και την αποβολή του Μανταντά διαμορφώθηκε το τελικό 2-1.

ΙΝΤΕΡ – ΜΑΡΣΕΪΓ 2-1 (75′ Μιλίτο, 90+’ πέναλτι Πατσίνι – 90+’ Μπραντάο)

ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Ζανέτι, Λούσιο, Μαϊκόν, Σάμουελ, Ναγκατόμο, Στάνκοβιτς, Σνέιντερ (58′ Ομπι), Πόλι (74′ Καμπιάσο), Φορλάν (58′ Πατσίνι), Μιλίτο.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Ν’ Κούλου, Μορέλ, Ντιαουαρά, Ντιαρά, Μπία, Αμαλφιτανό, Ρεμί (88′ Μπραντάο), Α. Αγιού (90+’ Μπρασιλιάνο), Βαλμπιενά (76′ Σεϊρού).

 

[www.online-soccer.ru] Inter Milan 1-1 Marseille από all-goals
Το γκολ της πρόκρισης της Μαρσέιγ

 

[www.online-soccer.ru] Inter Milan 1-0 Marseille από all-goals
Το 1-0 της Ιντερ!

 

[www.online-soccer.ru] Inter Milan 2-1 Marseille από all-goals
Το 2-1 της Ιντερ

Επιμέλεια: ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.