Ετήσιες αποδοχές 17 εκατομμυρίων ευρώ έλαβε το 2011 ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen Μάρτιν Βίντερκορν, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος, και οι αποδοχές αυτές αποτελούν ιστορικό ρεκόρ για εταιρεία που περιλαμβάνεται στον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν, ο οποίος στο τέλος του 2007 είχε λάβει 13,98 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός του Dax, μερικές εταιρείες καταβάλλουν πάντως μερικές φορές μισθούς ακόμη μεγαλύτερους στους επικεφαλής τους. Το 2007 ο πρώην επικεφαλής της Porsche Βέντελιν Βίντεκινγκ είχε λάβει 60 εκατομμύρια ευρώ. Στη Volkswagen με τα 17.456.206 ευρώ που του καταβλήθηκαν, ο Βίντερκορν σχεδόν διπλασίασε το μισθό του σε σχέση με το 2010, οπότε είχε λάβει 9,33 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ομίλου. Το ποσό αντιστοιχεί σ’ ένα σταθερό ετήσιο μισθό 1,89 εκατομμυρίων ευρώ, ένα μπόνους 11,04 εκατομμυρίων ευρώ και ένα «πριμ μακροπρόθεσμης απόδοσης» 3,67 εκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτά προστίθενται 860.000 ευρώ που του οφείλονταν από το 2010.

Το «πριμ μακροπρόθεσμης απόδοσης» που από το 2010 βασίζεται στη Volkswagen στα αποτελέσματα των 4 τελευταίων ετών, είναι μια αρκετά συνηθισμένη πρακτική στη Γερμανία, όπου οι μισθοί των διευθυντών είχαν προκαλέσει έντονη συζήτηση το 2008. Όμως στη Volkswagen το πριμ αυτό δεν βασίζεται αποκλειστικά στους οικονομικούς στόχους. Η Volkswagen αναφέρει, ότι λαμβάνει επίσης υπόψη την ικανοποίηση των πελατών, που μετριέται κυρίως στα σημεία πώλησης, την παραγωγικότητα και την μέτρηση της ικανοποίησής των εργαζομένων της και τις μεμονωμένες πωλήσεις οχημάτων.

alphatv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.