Λίγο πριν από την επιστροφή τους στη ΝΔ βρίσκονται οι πέντε βουλευτές που ψήφισαν τον εφαρμοστικό νόμο, δηλαδή οι Μανώλης Κεφαλογιάννης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Τάσος Καρυπίδης, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και Ζήσης Τσικαλάγιας.

Παράλληλα, η ηγεσία του κόμματος ανοίγει πλέον παράθυρο ευκαιρίας για την επιστροφή και άλλων διαγραφέντων, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα αξιολογηθεί η πολιτική συμπεριφορά των βουλευτών μέχρι την ψήφιση της δανειακής σύμβασης.

Ο Γιάννης Μιχελάκης, που ερωτήθηκε σχετικά από το Mega, απάντησε σιβυλλικά λέγοντας: “Ουδέν σχόλιο”.

Ερώτημα παραμένει πώς θα αντιμετωπίσει η ηγεσία της ΝΔ μια σειρά από τους διαγραφέντες βουλευτές που καταψήφισαν μεν το δεύτερο μνημόνιο, αλλά απήχαν από την ψηφοφορία για τον εφαρμοστικό νόμο. Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι Κώστας Γκιουλέκας, Μαργαρίτης Τζίμας, Γιώργος Καρασμάνης, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Γιώργος Βλάχος.

Καθ’ οδόν προς τους “Ανεξάρτητους Έλληνες” που ίδρυσε πρόσφατα ο Πάνος Καμμένος φαίνεται να βρίσκονται εκτός από την Έλενα Κουντουρά, που έχει κάνει ήδη σχετική δήλωση, οι Κώστας Μαρκόπουλος, Παναγιώτης Μελάς, Μαρία Κόλλια, Δημήτρης Σταμάτης, Σπύρος Γαληνός και Μίκα Ιατρίδη, ενώ ο Χρήστος Ζώης θα ανακοινώσει τις προθέσεις του στο τέλος της εβδομάδος.

“Με ρωτάτε τι θέλουν τα κόμματα, τι θέλει η ΝΔ ή μάλλον τι δεν θέλει. Προφανώς όσους ψήφισαν εναντίον του μνημονίου γιατί ξαφνικά είναι υπέρ του μνημονίου, εντελώς ξαφνικά. Εμένα οι πολίτες της Εύβοιας μου είπαν να μην γυρίσω πίσω. Ό,τι κάνω, θα το κάνω για τους πολίτες του νομού μου και κατ’ επέκταση για τους πολίτες όλης της Ελλάδας” δηλώνει ο Κώστας Μαρκόπουλος.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο ΛΑΟΣ ανακοίνωσε την ένταξη στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθήνας του Γιάννη Παπαμιχαήλ, ενώ ανοιχτός σε συνεργασία με τον Γιώργο Καρατζαφέρη εμφανίζεται ο Παναγιώτης Ψωμιαδης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχολίασε: “Φίλος ο Γιώργος, φιλτάτη η ΝΔ. Κόμματα υπάρχουν πολλά, πατρίδα μία”.

Megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.