Έφηβοι στο Ιράκ με στιλ “emo” καταδιώκονται και λιθοβολούνται μέχρι θανάτου. Καταγγελίες από ακτιβιστές για 90 θανάτους μόνο τον τελευταίο μήνα (Vid)

Τουλάχιστον 90 Ιρακινοί έφηβοι με δυτικού στιλ εμφάνιση “emo” έχουν λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου από θρησκευτικούς εξτρεμιστές στη Βαγδάτη μόνο τον περασμένο μήνα. Το Ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών τους θεωρεί “λατρευτές του διαβόλου”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα al-Akhbar αλλά και το Al Arabiya, η θρησκευτική αστυνομία έχει λάβει την άδεια του υπουργείου Παιδείας να εισβάλει σε σχολεία της Βαγδάτης και να ξεχωρίζει τους μαθητές με δυτική εμφάνιση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, το φαινόμενο των emo παρακολουθείται και η αστυνομία έχει λάβει έγκριση να το εξαλείψει καθω΄ς επηρεάζει την κοινωνία και καθίσταται κίνδυνος για αυτήν.

“Τα παιδιά φορούν παράξενα, στενά ρούχα που πάνω τους υπάρχουν στάμπες από κρανία, ενώ φοράνε σκουλαρίκια στις μύτες και στις γλώσσες τους κάνουν και άλλες περίεργες δραστηριότητες”, συνεχίζει.
Σύμφωνα μάλιστα με τους ακτιβιστές, μια ομάδα ενόπλων με πολιτικά ρούχα οδήγησαν έφηβους σε απομονωμένες περιοχές και τους λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου ενώ πέταξαν τις σορούς τους σε κάδους απορριμμάτων.
“Πρώτα τα χτυπούν με τσιμεντόλιθους στα χέρια, μετά στα πόδια και δίνουν το τελικό χτύπημα στο κεφάλι των παιδιών”, είπε ένας έφηβος που κατάφερε να τους ξεφύγει.
Μάλιστα οι φωτογραφίες των νεκρών παιδιών εμφανίστηκαν στο Facebook, προκαλώντας πανικό και τρόμο μεταξύ των έφηβων.

Ένας βουλευτής, ο Safiyyah al-Suhail τόνισε πως πολλά παιδιά συνελήφθησαν επειδή απλά φόραγαν τζιν ή είχαν δυτικά χτενίσματα.

Τέλος, σημειώνεται ότι στη Βαγδάτη μοιράζονται φυλλάδια που προειδοποιούν τους εφήβους να μην μιμηθούν το δυτικό στιλ των emo.

Λιθοβολούν Emo στο Ιράκ από babisflou

Μαρίνα Χατζηδημητρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.