Εχτιζε και εκκλησάκι ενώ ήταν σε εξέλιξη η αποκάλυψη του σκανδάλου

Ιδού η υπερπολυτελής βίλα της υπαλλήλου του ΙΚΑ στον ΒαρνάβαΜια υπερπολυτελή βίλα εκατοντάδων τετραγωνικών με πισίνα, τροπικούς κήπους αλλά και υπό κατασκευή… εκκλησάκι στην περιοχή του Βαρνάβα είχε κατασκευάσει η υπάλληλος του ΙΚΑ Καλλιθέας, η οποία θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στο μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο – ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ – που αποκαλύφθηκε το τελευταίο 24ωρο από την Οικονομική Αστυνομία.

Η 55χρονη ιδιοκτήτρια της βίλας ήταν προϊσταμένη του τμήματος Παροχών του ΙΚΑ Καλλιθέας και μαζί με άλλες τέσσερις συναδέλφους της κατηγορείται ότι είχε στήσει «φάμπρικα» χορήγησης πλαστών επιδομάτων και συνταγογραφήσεων.

Η ίδια υπάλληλος είχε κρυμμένα στο σπίτι της 967.000 ευρώ σε κούτες με πάμπερς αλλά ήταν και ιδιοκτήτρια πολυτελών αυτοκινήτων. Ο σύζυγός της, συνταξιούχος υπάλληλος του ΟΤΕ, κατηγορείται από τις διωκτικές αρχές για ξέπλυμα χρήματος.

Στη βίλα αυτή ξεχωρίζουν οι πετρόκτιστες κατασκευές, ο κήπος έκτασης περίπου δύο στρεμμάτων με πισίνα και χώρους υποδοχής των επισκεπτών καθώς και το νεόδμητο εκκλησάκι που φαίνεται ότι άρχισε να χτίζεται τις τελευταίες εβδομάδες, όταν δηλαδή ήταν σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για το σκάνδαλο του ΙΚΑ!

Σύμφωνα με πληροφορίες το ακίνητο αυτό αγοράστηκε προ μερικών ετών (σ.σ.: τότε ήταν εγκαταλελειμμένο και σε κακή κατάσταση) από την υψηλόβαθμη υπάλληλο του ΙΚΑ, η οποία κατέβαλε τα τελευταία χρόνια μεγάλα χρηματικά ποσά για την ανακαίνισή του ώστε η βίλα να πάρει τη σημερινή της μορφή.

Εκπληκτοι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που πραγματοποίησαν έλεγχο στη βίλα του Βαρνάβα ανέφεραν στο «Βήμα» ότι «μείναμε έκπληκτοι από την πολυτέλεια αυτής της εξοχικής κατοικίας, που ανήκε σε μία εν ενεργεία υπάλληλο του ΙΚΑ και σε έναν συνταξιούχο του δημοσίου».

Από την άλλη πλευρά περίοικοι και γνωστοί της οικογένειας της 55χρονης υπαλλήλου μιλούν «για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων και ευγενή». Εξέφραζαν δε την έκπληξή τους για την αποκάλυψη εμπλοκής της στο σκάνδαλο.

Εν τω μεταξύ νέες διαστάσεις αποκτά το σκάνδαλο μετά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη ΓΑΔΑ από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας κ. Νικόλαο Μάρκου μαζί με τον διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Ο διοικητής του ΙΚΑ ανέφερε πως μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή 500 ατόμων – χωρίς να προκύπτει ότι όλοι γνώριζαν για την δράση του κυκλώματος- και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο συγκεκριμένος αριθμός όπως επίσης και για το εάν θα επεκταθεί η έρευνα και σε άλλα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Ακόμη σημείωσε πως μέχρι στιγμής έχουν εξακριβωθεί 244 περιπτώσεις ωστόσο στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει άλλες 260 υποθέσεις και πρόσθεσε πως ο έλεγχος για την εμπλοκή και άλλων υπαλλήλων συνεχίζεται ασχέτως της θέσεως που μπορεί να κατέχουν στο Ιδρυμα. Αποκάλυψε δε και μία άλλη πτυχή του σκανδάλου αφού άγαμοι έπαιρναν επιδόματα τοκετού ακόμα και για πέντε παιδιά!

Επεσήμανε επιπλέον ότι η οικονομική ζημιά που έχει υποστεί το ΙΚΑ, μέχρι στιγμής, είναι έξι εκατομμύρια ευρώ ενδεχομένως όμως να διπλασιαστεί ή και να τριπλασιαστεί το ποσό αυτό καθώς η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη. Τόνισε ότι αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για την διοίκηση του ΙΚΑ το «χτύπημα» παραβατικών συμπεριφορών των υπαλλήλων, εκφράζοντας την άποψη πως όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε αναπτυχθεί ολοκληρωμένο σύστημα «άμυνας» απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές ενώ ανέφερε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με την Αστυνομία και πολύ φοβάμαι πως δεν θα είναι και η τελευταία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.