Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Λάρισα: Το Ειρηνοδικείο “κούρεψε” το χρέος Αρχιμανδρίτη

8 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ο Λαρισαίος ιερωμένος έκανε δικαστική ρύθμιση των οφειλών του που έφταναν συνολικά στα 231.480 ευρώ

Προσέφυγε στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη, για να αντιμετωπίσει το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο είχε φθάσει, καθώς χρωστούσε σε τέσσερις τράπεζες από δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας, διαγράφηκαν από τα χρέη του 100.000 ευρώ περίπου, επί του συνόλου των οφειλών οι οποίες προέκυψαν από δύο στεγαστικά δάνεια, δύο καταναλωτικά και πέντε πιστωτικές κάρτες.

Ενώ όμως τα χρέη ανέβαιναν ο μισθός του ιερωμένου, λόγω των περικοπών κατέβαινε διαρκώς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Επικαλούμενος μόνιμη αδυναμία πληρωμής των χρεών και αποδεικνύοντας με την συνδρομή της καταναλωτικής οργάνωσης «Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών», της οποίας είναι μέλος, την ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης λόγω της μείωσης των αποδοχών του, δικαιώθηκε από το δικαστήριο.

Τώρα, πρέπει να πληρώνει 400 ευρώ το μήνα για τέσσερα χρόνια, (συνολικά 19.000 ευρώ) και τρία χρόνια μετά τη δημοσίευση της απόφασης, θα πρέπει να δίνει 460 ευρώ το μήνα για 22 χρόνια.

Μάλιστα, εξαίρεσε από την εκποίηση την κύρια κατοικία του.

Είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον για την Λάρισα, που τέτοιου είδους απόφαση αφορά σε κληρικό…

www.newsit.gr

This entry was posted on Πέμπτη, 8 Μαρτίου, 2012 at 21:28 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply