Κατέχουν τίτλους 2 δισ. ευρώ

Αρνητικά απάντησαν τα Διοικητικά Συμβούλια πέντε ασφαλιστικών ταμείων στην πρόσκληση του Ελληνικού Δημοσίου για το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων που κατέχουν στα χαρτοφυλάκια τους, ενώ οι απαντήσεις άλλων επτά Ταμείων, μεταξύ των οποίων το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ και ο ΟΠΑΔ ανταποκρίθηκαν θετικά.

Αρνητική ήταν η απάντηση από τις διοικήσεις του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), στο οποίο ασφαλίζονται νομικοί, υγειονομικοί υπάλληλοι κ.ά., του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ), του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας των Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ).

Η ονομαστική αξία των ομολόγων τους ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ περίπου.

Τα Ταμεία που δέχθηκαν μετά από αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων να ενταχθούν στο πρόγραμμα του κουρέματος, είναι το ΙΚΑ και το Επικουρικό Ταμείο του ΙΚΑ, ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου, (ΟΠΑΔ), ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και η Ανώνυμη Εταιρεία Διαχειρίσεως Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ασφαλιστικών Οργανισμών (ΑΕΔΑΚ).

Τα ομόλογα των Ταμείων που συμφωνούν να ενταχθούν στο PSI, είναι ύψους 2,7 δισ. ευρώ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια δύο Ταμείων, του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), συνεδριάζουν την Τετάρτη για να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις. Συνολικά, κατέχουν ομόλογα αξίας 1,7 δισ. ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.