http://media.megatv.com/filesystem/images/20120105/engine/mega_o_53761_1125920_type12250.jpgΔεκάδες είναι τα θολά σημεία για τις μειώσεις των μισθών με αποτέλεσμα η αγορά εργασίας να περιμένει την ερμηνευτική εγκύκλιο που θα εκδοθεί την Πέμπτη. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες συνδικάτα και επιχειρηματίες έχουν καταθέσει εκατοντάδες ερωτήματα στο γραφείο του υπουργού Εργασίας τα οποία θα απαντηθούν ανά κατηγορίες .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νέοι έως 25 ετών με σπουδές και προϋπηρεσία σε εξειδικευμένους κλάδους θα αμείβονται με 510 ευρώ. Έως τις 14 Μαΐου που διαρκεί η νέα περίοδος μετενέργειας δεν μπορούν να αναβιώσουν τα έξτρα επιδόματα καθώς αν γίνει κάτι τέτοιο θα υπήρχε αλλοίωση στην ουσία της ρύθμισης που προβλέπει τη διάσωση μόνο τεσσάρων επιδομάτων. Ενδεικτικό της σύγχυσης που επικρατεί είναι ότι δεν έχει δοθεί ακόμα απάντηση στο ερώτημα αν καταργείται ολόκληρο το επίδομα γάμου και τέκνων όταν είναι ενιαίο όπως συμβαίνει σε πολλές κλαδικές συμβάσεις.

Στους νέους ανέργους , μια γενιά που σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας κινδυνεύει να χαρακτηριστεί χαμένη θα επικεντρωθούν τα νέα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης που θα τρέξουν στην αγορά έως και τον Απρίλιο.

Τα προγράμματα, επιδότησης θέσεων, κατάρτισης μέσω vaucher κοινωφελούς εργασίας, αυτεπιστασίας στους δήμους και οικιακής οικονομίας που θα υλοποιηθούν με πόρους του ΕΣΠΑ θα δώσουν μια ανακούφιση σε 289.000 άτομα. Η ανεργία , η μείωση μισθών αλλά και το κούρεμα των ομολόγων έχουν δημιουργήσει δραματική υστέρηση εσόδων στα ταμεία. Το ΙΚΑ έχει απορροφήσει ήδη τη μισή ετήσια επιχορήγηση.

Η νέα μείωση των κύριων συντάξεων το Σεπτέμβριο για πολλούς θεωρείται μονόδρομος αν και ο υπουργός εργασίας υποστήριξε ότι τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου που αναμένονται στο τέλος του μήνα θα δείξουν την αντοχή των ταμείων . Κουτρουμάνης.

Ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος δήλωσε για το θέμα: “Πράγματι αντιμετωπίζει προβλήματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού του. Όμως τα ξεπερνά με τον εξορθολογισμό των δαπανών και της αποτελεσματικότερης είσπραξης των οφειλών. Μάχεται καθημερινά και κάθε μήνα τα καταφέρνει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του”.

Για τη μείωση των συντάξεων τους και τη συγχώνευση των ταμείων τους διαμαρτύρονται οι συνταξιούχοι ναυτικοί με τη συμπαράσταση της ΠΝΟ που εξήγγειλε 48ωρες απεργίες από την ερχόμενη εβδομάδα . Ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι ναυτικοί κατέλαβαν σήμερα τον Οίκο Ναυτου αντιδρώντας και στη ένταξη του κλάδου υγείας τους στον ΕΟΠΠΥ.
megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.