Η ΝΔ απαντά πως στόχος της είναι η αυτοδυναμία στις εκλογές, σε όλα τα σενάρια για τις μετεκλογικές εξελίξεις, που κάνουν λόγο για κυβέρνηση συνεργασίας

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην αφημερίδα “Βήμα της Κυριακής” επιμένει στην ανάγκη συνεργασίας ακόμη και αν η ΝΔ επιτύχει αυτοδυναμία. Ο κ. Αβραμόπουλος διευκρίνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Σκάι” ότι άλλο συγκυβέρνηση και άλλο συνεργασία και πρόσθεσε πως δεν μίλησε για συγκυβέρνηση αλλά για συνεννόηση και συνεργασία μπροστά στα μεγάλα και εθνικά ζητήματα.

Τα σενάρια για ανανέωση της θητείας του Λουκά Παπαδήμου απέρριψε”o υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης λέγοντας πως εφόσον η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο Αντώνης Σαμαράς. “Ο,τιδήποτε άλλο εκτός από την αποδοχή για την πρωθυπουργία του αρχηγού του πρώτου σε εκλογική δύναμη κόμματος θα είναι ένα συνταγματικό παράδοξο. Για μένα αυτό είναι ξεκάθαρο, και είναι το συνταγματικώς εύλογο” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, μιλώντας στον ρ/σ “ΒήμαFm”.

Την εκτίμηση ότι η ΝΔ θα πείσει τους αναποφάσιστους και θα κερδίσει τελικά την αυτοδυναμία εξέφρασε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. “Εγώ πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ, γιατί πιστεύω φτάνοντας προς την κάλπη, οι πολίτες θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης και νωπή λαϊκή εντολή στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με συνέπεια κράτησε τη στάση του αυτά τα δύο χρόνια” είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Ενόψει των εκλογών είναι εμφανείς και οι τριβές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά να επιτίθεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη μετάθεση της είσπραξης των φόρων για μετά τις εκλογές. “Στην προσπάθειά τους να διασωθούν πολιτικά μεταθέτουν ακόμα και την είσπραξη των φόρων για μετά τις εκλογές. Δέστε τι γίνεται με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και για πότε τις μετέφεραν. Δέστε τι γίνεται με το ΕΤΑΚ του 2009, το ΦΑΠ του 2010 και του 2011 που ενώ είναι έτοιμα δεν τα στέλνουν. Και όλα αυτά για να φορτώσουν τα λάθη τους στην επόμενη κυβέρνηση. Δυστυχώς όμως και σε βάρος της χώρας μας” υποστήριξε ο Γ. Βρούτσης.

Την ίδια ώρα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπολύουν ομαδικά πυρά κατά της κυβέρνησης Παπαδήμου και κάνουν λόγο για συνεννόηση εκ των προτέρων μεταξύ στελεχών ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι “ο λαός οφείλει να τιμωρήσει σκληρά και με την ψήφο του τα κόμματα για τα τερατώδη ψέματα που του είπαν για την ΕΕ της ‘αλληλεγγύης’ και της ‘ευημερίας’, για τα ψέματα που του λένε σήμερα και τους εκβιασμούς τους” σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Αγγελιοφόρος της Κυριακής”.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης σχολίασε ότι “έχει αποφασιστεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να ‘νομιμοποιήσουν’ την μέχρι τώρα ‘παράνομη’ σχέση τους, με την κουμπαριά της τρόικα και τη σύμφωνη γνώμη των ντόπιων κατεστημένων ‘πεθερικών'”.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι “έχοντας συνειδητοποιήσει την κοινωνική απομόνωσή τους, τα πρωτοκλασάτα στελέχη των κομμάτων του μνημονίου προπαγανδίζουν τη μετεκλογική συνεργασία τους σε μια προσπάθεια να ενώσουν τα υπόλοιπα της εκλογικής τους επιρροής. Άλλωστε η συγκυβέρνηση έχει ήδη υπάρξει με τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου οδηγώντας τη χώρα για 5η συνεχή χρονιά στην ύφεση, την ανεργία στα ύψη, το κοινωνικό κράτος στη διάλυση και τους νέους της πατρίδας μας στη μετανάστευση”.

“Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ έδειξε πως τα δύο κόμματα δεν μπορούν να εκπληρώσουν το ρόλο της συνεργασίας, υπονομεύοντας καθημερινά την κυβέρνηση Παπαδήμου και επιλέγοντας το συμβιβασμό και την αναβολή αντί της ανατροπής και της υλοποίησης μεγάλων τομών και δομικών αλλαγών” σημείωσε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρης Ζαφειριάδης.

Megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.