«Σάλπισε» κορυφή για ΟΣΦΠ, ο ΠΑΟΚ «γκρέμισε» τον ΠΑΟ

Ο Σαλπιγγίδης σφράγισε τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της πρώην ομάδας του, του ΠαναθηναϊκούΟ ΠΑΟΚ με κορυφαίο τον Χαλκιά που κράτησε ανέπαφη την εστία του και με τέρματα των Λίνο (51′ πέν) και Σαλπιγγίδη (84′),νίκησε με 2-0 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και τον γκρέμισε από την κορυφή της βαθμολογίας. Εκεί πλέον, βρίσκεται ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ.

Στην Τρίπολη ο Αστέρας πήρε μεγάλη νίκη με 3-0 επί του Εργοτέλη, ωραίο θέαμα και πολλά γκολ είχαμε στο Λεβαδειακός – Κέρκυρα με την ομάδα της Λειβαδιάς να κερδίζει με 4-3, ενώ στο Καυτανζόγλειο η Δόξα Δράμας νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0.

«Διπλό» χτύπημα του ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό -Τον νίκησε και τον έριξε από την κορυφή

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού στο άδειο ΟΑΚΑ και τον υποχρέωσε στην πρώτη του εντός έδρας απώλεια μετά από 10 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, ο «Δικέφαλος» έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης με 55 βαθμούς, έναν περισσότερο από τους «πράσινους». Ο Λίνο (52′ πεν.) και ο Σαλπιγγίδης (84′) ήταν οι σκόρερ των Θεσσαλονικέων.

Τα πρώτα 40 λεπτά του αγώνα ήταν σα να μην… υπήρξαν ποτέ, καθώς δεν δημιουργήθηκε καμία αξιοσημείωτη φάση. Ωστόσο, το ματς άναψε προς το τέλος του ημιχρόνου, με τον Χαλκιά να αποκρούει στην κλειστή του γωνία το σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 42′ και ένα λεπτό αργότερα τον Σαλπιγγίδη να χάνει απίστευτη ευκαιρία, καθώς δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από την ασίστ του Αθανασιάδη.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου η αλλαγή του Τοτσέ βοήθησε τα μέγιστα την επιθετική γραμμή των «πρασίνων» που απείλησαν άμεσα με τον Ζέκα στο 46′ και τον Ισπανό στο 48′. Δύο λεπτά αργότερα ένα σοβαρό λάθος του Σαριέγκι χάρισε απρόσμενο προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Ο Βάσκος αμυντικός μάρκαρε εντελώς ερασιτεχνικά τον Αθανασιάδη, μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δώσει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λίνο και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Καρνέζη για να ανοίξει το σκορ.

Στο 62′ ο Χαλκιάς πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση στην κεφαλιά του Τοτσέ κι αυτή ήταν η πιο μεγάλη ευκαιρία των «πρασίνων» για να αλλάξουν τον ρου του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του «Δικεφάλου» κλείστηκαν μαζικά στην άμυνά τους, με σκοπό να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις και σε μία φάση-καρμπόν με αυτή του 43ου λεπτού ο Σαλπιγγίδης αυτή τη φορά δεν αστόχησε.

Έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη από μπαλιά του Λίνο στο 84′ και μπορεί να μην πανηγύρισε το γκολ αλλά έδωσε τη χαριστική βολή στους γηπεδούχους.

Στο 92′ όταν ο Χριστοδουλόπουλος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Γκαρσία. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Χαλκιάς απέκρουσε, παρότι ακόμα κι αν έμπαινε το γκολ δεν θα άλλαζε κάτι επί της ουσίας. 

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Κίτρινες:
Μπίαρσμιρ, Σαριέγκι, Βιτόλο, Κατσουράνης- Νιμανί, Φωτάκης, Μαλεζάς, Γκαρσία

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος, Σαριέγκι (63′ Καραγκούνης), Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Κατσουράνης, Ζέκα (63′ Μαυρίας), Κουίνσι, Κλέιτον (46′ Τοτσέ), Χριστοδουλόπουλος

ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι):
Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Νιμανί (68′ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Διπλό «δάγκωμα» του Ολυμπιακού στον ΟΦΗ μέσα στην Κρήτη

Με μια πειστική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός πέρασε μάλλον εύκολα από το Γεντί Κουλέ επικρατώντας με 2-0 του ΟΦΗ στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Τρομερό το πρώτο γκολ του Χολέμπας στο «γ» του Βεζυρίδη στο 45′, ο Καζίμ με το παρθενικό του γκολ στο 54′ κλείδωσε τη νίκη για τους Ερυθρόλευκους που πλέον κοιτάζουν το ματς της Πέμπτης με την Μέταλιστ για το Europa League.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού, μόλις στο 7ο λεπτό, με το Σίσιτς να μπαίνει στην περιοχή και να επιχειρεί ένα διαγώνιο συρτό σουτ, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μέγερι.

Στη συνέχεια, όμως, οι πρωταθλητές ήταν αυτοί που πίεσαν και πλησίασαν δύο φορές στο γκολ, με τον Αμπντούν να αστοχεί από καλή θέση στο 10΄ και τον Βεζυρίδη να πραγματοποιεί σωτήρια απόκρουση στο 13΄, και πάλι σε σουτ του Αλγερινού.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο χώρο του κέντρου, έπαιρνε εύκολα τη μπάλα και έβγαινε μπροστά, όμως η άμυνα των Κρητικών άντεχε, με τους Γεωργίου και Σόουζα να αποτρέπουν με τάκλιν… αυτοθυσίας τους Αμπντούν (24′) και Μιραλάς (31′) να σκοράρουν.

Τελικά το γκολ που δικαιούνταν οι «ερυθρόλευκοι» ήρθε στο 45′. Αρχικά ο Βεζυρίδης πραγματοποίησε σπουδαία απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Τοροσίδη, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Χολέμπας με ένα καταπληκτικό σουτ από 30 μέτρα νίκησε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ και άνοιξε το σκορ.

Απαλλαγμένος από το άγχος, ο Ολυμπιακός «σφράγισε» ουσιαστικά τη νίκη του στο 54΄ με το πρώτο γκολ του Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο νεοαποκτηθείς μεσοεπιθετικός τελείωσε άνετα από κοντά μία φάση που ξεκίνησε από ωραία κάθετη μεταβίβαση του Χολέμπας στον Αμπντούν και γρήγορο γύρισμα του τελευταίου στον Καζί-Ρίτσαρντς, που πλάσαρε με τη μία.

Οι γηπεδούχοι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς στο 65΄, όταν στο δυνατό σουτ του Ζόρντι Λόπεζ ο Μέγερι απέκρουσε με εντυπωσιακή εκτίναξη και στη συνέχεια η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν στη συνέχεια δύο καλές ευκαιρίες με τον Μιραλάς, ο οποίος όμως δεν ήταν σε τόσο καλή μέρα, αλλά κράτησαν χωρίς να απειληθούν τη νίκη και έφυγαν από το Ηράκλειο με τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Κίτρινες: Μπούρμπος, Βεζυρίδης, Παπουλής – Μέλμπεργκ, Αμπντούν

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Βερόν, Πίτσος, Καμπάνταης (72΄ Ζορμπάς), Γεωργίου, Σόουζα, Παπουλής (79΄ Μπόντορ), Μπούρμπος (72΄ Γαλανόπουλος), Σίσιτς, Χόρχε Λόπεζ, Ζόρντι Λόπεζ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (76΄ Μοντέστο), Καζίμ-Ρίτσαρντς, Μιραλάς (86΄ Μαρκάνο), Χολέμπας, Α.Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ, Τοροσίδης, Μακούν, Αμπντούν (88΄ Φουστέρ)

Οι αγώνες του Σαββάτου
Με σκόρερ τον Λαζαρίδη στο 79′, ο Άρης πήρε τη νίκη επί της ΑΕΚ με 1-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.
Με δύο γκολ του Κώστα Μήτρογλου (έφτασε τα 11 στο πρωτάθλημα) απέναντι στην πρώην ομάδα του, ο Ατρόμητος πέρασε από τη Νέα Σμύρνη με νίκη 2-1 επί του Πανιωνίου και έμεινε σε τροχιά πλέι οφ, ενώ ο Παναιτωλικός πήρε σπουδαίο «διπλό» στα Πηγάδια επικρατώντας με 1-0 της Ξάνθης.

Σε τροχιά πλέι-οφ ο Άρης, 1-0 την ΑΕΚ στο «Βικελίδης»

Ο Αρης επικράτησε 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» της ΑΕΚ των μυριάδων προβλημάτων χάρη σε γκολ του Λαζαρίδη στο 79ο λεπτό για την 23η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λιγκ και έπιασε στην έκτη θέση της κατάταξης τον ΟΦΗ.

Η «Ένωση» ήταν απόλυτη κυρίαρχος στο πρώτο ημίωρο και δημιούργησε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Μοιραίος παίκτης σε αυτό το διάστημα ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος βρέθηκε τρεις φορές σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του Βελλίδη, όμως σε δύο περιπτώσεις (8′ και 12′) αστόχησε, ενώ στο 10′ τον πρόλαβε με σωτήρια προβολή ο Παπαστεριανός.

Το… κρεσέντο της ΑΕΚ συνεχίστηκε στο 19′, με τον Σιαλμά αυτή τη φορά να έχει την ευκαιρία αλλά να μην πλασάρει καλά, δίνοντας την ευκαιρία στον Βελλίδη να αποκρούσει. Σταδιακά ο Αρης βελτίωσε την τραγική εικόνα του (ιδιαίτερα στο χώρο του κέντρου) και κατάφερε να ισορροπήσει το ματς, «βγάζοντας» το ημίχρονο στο 0-0. Βοήθησε βέβαια και το πρόβλημα του Λυμπερόπουλου (από ένα χτύπημα που δέχθηκε στο πρόσωπο), το οποίο ανάγκασε τον Νίκο Κωστένογλου να αντικαταστήσει τον έμπειρο επιθετικό στην ανάπαυλα.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Αρης προσπάθησε να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ του Ούμπιντες, όμως και πάλι η Ενωση ήταν αυτή που πλησίασε το γκολ, με τον Μπέλεκ να κόβεται την τελευταία στιγμή από τον Σανκαρέ στο 67′. Στο 76′ μία καλή εκτέλεση φάουλ του Νέτο πέρασε άουτ, αλλά τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Ούμπιντες εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Αραμπατζής έκανε άστοχη έξοδο και ο Λαζαρίδης που καιροφυλακτούσε έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα.

Στο χρόνο που απέμενε κυριάρχησαν τα νεύρα εκατέρωθεν, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνουν για να μπουν στα πλέι-οφ.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες: Παπαζαχαρίας – Καράμπελας, Λαγός, Δέλλας, Γεωργέας, Μάκος

ΑΡΗΣ (Μανουέλ Μασάδο):
Βελλίδης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός (46′ Φατί), Μίσελ, Καστίγιο, Σανκαρέ, Καπετάνος (67′ Γιαννιώτας), Λαζαρίδης, Τριανταφυλλάκος (46′ Ακόστα), Ούμπιντες

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καφές, Κοντοές, Δέλλας, Λεονάρντο (67′ Λαγός), Σιαλμάς, Μάκος, Καράμπελας, Βάργκας (83′ Κλωναρίδης), Γεωργέας, Λυμπερόπουλος (46′ Μπέλεκ)

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 23ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας έχουν ως εξής:
Πανιώνιος-Ατρόμητος            1-2 (80΄ Ντιμπαλά – 29΄, 67΄ Μήτρογλου)
Ξάνθη-Παναιτωλικός                0-1 (40΄ Αντι)
Αρης-ΑΕΚ                                 1-0 (79΄ Λαζαρίδης)
Λεβαδειακός-Κέρκυρα         4-3 (13΄ Πόποβιτς, 19΄ Βασιλείου, 26΄ Σουμπίνιο, 49΄ Κόρμπος – 21΄αυτ. Κόρμπος, 67΄ Ζιάμπαρης, 77΄πεν. Γραμμόζης)
Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης 3-0 (34΄, 71΄ Ναβάρο, 57΄ Ράγιος)
ΟΦΗ-Ολυμπιακός                    0-2 (45΄ Χολέμπας, 54΄ Καζίμ Ρίτσαρντς)
Δόξα Δράμας-ΠΑΣ Γιάννινα    1-0 (7΄ Κυβελίδης)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ               0-2 (52΄πεν. Λίνο, 84΄ Σαλπιγγίδης)

Η βαθμολογία (σε 23 αγ.)
1. Ολυμπιακός      55
2. Παναθηναϊκός   54
3. ΠΑΟΚ               42
4. ΑΕΚ                 38
5. Ατρόμητος        37 -22αγ.
6. Αστέρας Τρίπ.   34
7. ΟΦΗ                33
. Άρης               33
9. Ξάνθη           29
10. Λεβαδειακός   25 -21αγ.
11. Πανιώνιος      23
. Εργοτέλης      23
13. Παναιτωλικός  21
14. ΠΑΣ Γιάννινα  18 -21αγ.
. Κέρκυρα         18 -22αγ.
16. Δόξα Δράμας  15 -21αγ.

Ο πίνακας των σκόρερ:

15 ΓΚΟΛ: Λέτο (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

13 ΓΚΟΛ: Μιραλάς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

11 ΓΚΟΛ: Μήτρογλου (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ)

 

 
ΔΟΛ + ΕΡΤ + sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.