Τον Ιανουάριο αντλήθηκαν 287 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ για μηνιαία είσπραξη

Το χαράτσι της ΔΕΗ γέμισε τα κρατικά ταμείαΑποτελεσματικό αποδείχτηκε για το κράτος το μέτρο της είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. 

Όπως σημειώνουν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τον Ιανουάριο 2012 από τους φόρους στην περιουσία αντλήθηκαν 287 εκατ. ευρώ, 2 εκατ. ευρώ περισσότερα από όσα ανέμενε η τρόικα και ποσό ρεκόρ για μηναία είσπραξη από την φορολογία κεφαλαίου. «Τον Ιανουάριο 2011 από την φορολόγηση της περιουσίας είχαν εισπραχθεί 6 εκατ. ευρώ», δηλώνουν χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την αποδοτικότητα του μέτρου.

Σημειώνεται πως το 2012 αναμένονται συνολικά από τους φόρους στην περιουσία έσοδα 2,9 δισ. ευρώ, όταν το 2011 οι εισπράξεις από την πηγή αυτή δεν ξεπέρασαν τα 1,18 δισ. ευρώ. Ουσιαστικά τα έσοδα από την φορολόγηση των ακινήτων αναμένεται να τριπλασιασθούν.

Δεδομένου ότι τον Ιανουάριο εισπράχθηκε το 10% περίπου των ετήσιων εσόδων από τους φόρους στην περιουσία και με την προϋπόθεση ότι ο ρυθμός εισπράξεων δεν θα μεταβληθεί τους επόμενους μήνες- κάτι που επιβεβαιώνεται από τα προκαταρκτικά στοιχεία του Φεβρουαρίου- ο στόχος για την είσπραξη σχεδόν 3 δισ. ευρώ χαρακτηρίζεται ρεαλιστικός.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση στο πλαίσιο του φορολογικού νομοσχεδίου θα προχωρήσει τον Ιούνιο στην απλούστευση της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας.

 

 

 

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.