Για τη στήριξη της τράπεζας Kommunalkredit

«Ένα δισ. θα στοίχιζε στην Αυστρία η χρεοκοπία της Ελλάδας»Γύρω στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα κόστιζε στην Αυστρία μια χρεοκοπία της Ελλάδας, για τη στήριξη της Kommunalkredit, μιας από τις περισσότερο εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος αυστριακές τράπεζες, όπως δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών της χώρας Μαρία Φέκτερ.

Οι δηλώσεις της ακολουθούν την υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s του ελληνικού αξιόχρεου. «Υπάρχει μια πιθανότητα να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και η Αυστρία θα πρέπει να ανταποκριθεί στις δανειακές εγγυήσεις της», τόνισε η υπουργός στον ραδιοσταθμό Οe1. «Τότε η τράπεζα αυτή θα χρειαστεί ξαφνικά πολλά χρήματα», πρόσθεσε.

Η Kommunalkredit, που ειδικεύεται στη χρηματοδότηση σχεδίων υποδομών, κρατικοποιήθηκε το 2008 μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και τα υψηλού κινδύνου στοιχεία του ενεργητικού της διοχετεύτηκαν σε μια χωριστή τραπεζική μονάδα.

Στα μέσα του 2011 και οι δυο μονάδες είχαν στην κατοχή τους τίτλους ελληνικού χρέους ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, κυρίως με τη μορφή κρατικών ομολόγων ή ασφαλίστρων κινδύνου.

 

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.