Η εθνική ομάδα έμεινε στο 1-1 με το Βέλγιο στο τελευταίο της φιλικό παιχνίδι επί ελληνικού εδάφους, πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του καλοκαιριού

Ο αγώνας έγινε στο «Παγκρήτιο» και ο Φερνάνο Σάντος είδε τους παίκτες του να έχουν μεν διάθεση, αλλά να μην πιάνουν ιδιαίτερα καλή απόδοση. Ετσι, το τελικό σκορ κρίνεται ως δίκαιο, ενώ το μαχητικό Βέλγιο κράτησε την ισοπαλία ακόμη και όταν έπαιξε με παίκτη λιγότερο για περίπου μισή ώρα αγώνα.

Ο Σάντος χρησιμοποίησε τον Καρνέζη στη θέση του τερματοφύλακα και έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Φορτούνη και Χριστοδουλόπουλο. Είναι φανερό πως ο Πορτογάλος προπονητής προσπαθεί να τσεκάρει την αγωνιστική ετοιμότητα όλων των ποδοσφαιριστών, ώστε να έχει ξεκάθαρη εικόνα για το ποιοί θα συμπεριληφθούν στην αποστολή για το Euro.

Μόλις στο 9′ ο Γκέκας εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας των Βέλγων, η μπάλα κατέληξε στον Σαλπιγγίδη και από κοντά ο επιθετικός πέτυχε το 1-0.

Στο 32′ το Βέλγιο ισοφάρισε (1-1) με κεφαλιά από κοντά του Τσάντλι. Και στο 35′, ο Βερμάελεν σε τετ-α-τετ έστειλε τη μπάλα άουτ στην καλύτερη ευκαιρία που είδαμε στο ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η δυνατή βροχή δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Ο Μιραλάς αποδοκιμάστηκε όταν αντικαταστάθηκε, ενώ στο 61′ είδε την κόκκινη κάρτα ο Λόμπαερτς για σκληρό φάουλ στον Παπασταθόπουλο.

Διαιτητής: Στάλχμαρ(Σουηδία).

Κόκκινη: Λόμπαερτς.

Κίτρινες: Φωτάκης, Μινιολέ, Ντεμπελέ, Κομπανί.

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης (46′ Κ. Παπαδόπουλος), Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Μανιάτης (46′ Καραγκούνης), Φωτάκης (63′ Χριστοδουλόπουλος), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (46′ Φορτούνης), Γκέκας (85′ Φετφατζίδης), Σαμαράς (78′ Αθανασιάδης).

Βέλγιο: Μινιολέ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Κομπανί, Αζάρ(46′ Λουκάκου), Νετούρ, Μιραλάς(64′ Βερτόνγκεν), Λόμπαερτς, Φελαϊνί, Τσάντλι, Βίτσελ (57′ Ντεμπελέ).
 

Ελλάδα vs. Βέλγιο 1-1 | HIGHLIGHTS από VideoStars

Ο Φερνάντο Σάντος, μετά το 1-1, τόνισε τα εξής: «Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν πράγματα που δεν μου άρεσαν. Μετά το 15′ δεν πιέσαμε τους Βέλγους όσο θα έπρεπε και δεν μαρκάραμε σωστά. Επίσης, το γκολ που δεχθήκαμε από στημένη φάση ήταν κάτι που δεν θέλω να βλέπω στην ομάδα μου. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε βελτίωση και θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ όταν ο αντίπαλος έμεινε με δέκα παίκτες. Εχουμε, όμως, πρόβλημα στην επίθεση και στο κομμάτι της δημιουργίας. Πρέπει να διορθώσουμε αρκετά πράγματα».

ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΙΛΙΚΑ
Στη Βέρνη, ο Μέσι πέτυχε χατ τρικ και η Αργεντινή πήρε νίκη με σκορ 3-1 απέναντι στην Ελβετία. Το 0-1 έγινε στο 20′, οι Ελβετοί ισοφάρισαν με τον Σακίρι στο 50′ για να σημειώσει άλλα δύο γκολ (88′ και 90′ με πέναλτι) ο Μέσι και να γίνει το 1-3.

Σε άλλα φιλικά παιχνίδια: Τουρκία -Σλοβακία 1-2, Ρουμανία -Ουρουγουάη 1-1, Δανία -Ρωσία 0-2, Αυστρία -Φινλανδία 3-1, Κύπρος -Σερβία 0-0, Κροατία -Σουηδία 1-3, Ιταλία -ΗΠΑ 0-1, Πολωνία -Πορτογαλία 0-0, Σλοβενία-Σκωτία 1-1, Γερμανία -Γαλλία 1-2, Αγγλία -Ολλανδία 2-3.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.