Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Ανεξάρτητοι Έλληνες» το κόμμα του Πάνου Καμμένου

25 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Διαβάστε τη διακήρυξη

Την ίδρυση του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ανακοίνωσε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter) ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος την Παρασκευή (24/2) τα ξημερώματα. Στις 11 το πρωί της ίδια μέρας ανακοινώθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, που αποκαλείται επίσης αντιμνημονιακό κίνημα.

Στον ιδρυτικό πυρήνα πάντως ανήκουν και άλλα στελέχη όπως ο Χρήστος Ζώης και ο Γιάννης Μανώλης που προσφάτως αποχώρησαν από τη ΝΔ.

Έχουν γίνει συζητήσεις και με στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την ιδρυτική του διακήρυξη οι «Έλληνες πολίτες που συναντηθήκαμε τα τελευταία δυο χρόνια, αντιμετωπίζοντας την επίθεση της Νέας Τάξης πραγμάτων μέσω μνημονίων, εθνικής ταπείνωσης και βίαιης οικονομικής επίθεσης στην Ελληνική οικογένεια, συμφωνήσαμε να ιδρύσουμε πολιτικό φορέα με το όνομα “Ανεξάρτητοι Έλληνες”».

Ο φορέας διακηρύσσει ότι:

-Καθιστά αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας και περηφάνιας και της λαϊκής κυριαρχίας,

-Απαιτεί την κατάργηση του μνημονίου και αρνείται να δεχτεί το επαχθές,παράνομο χρέος που διαμορφώθηκε με τοκογλυφικά επιτόκια.

– Απορρίπτει την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και την κατάργηση του Έθνους-Κράτους.

– Απαιτεί την κατάργηση κάθε ασυλίας αξιωματούχων, βουλευτών και υπουργών για εγκλήματα που διέπραξαν κατά του Ελληνικού λαού και τηςΔημόσιας περιουσίας.

Απαιτεί την τιμωρία των καταχραστών του Δημοσίουχρήματος και την δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

– Εγγυάται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε σχέση με:
α) Τον καθορισμό των Ελληνικών ΑΟΖ.
β) Την διεκδίκηση των οφειλόμενων από την Γερμανία αποζημιώσεωνκαι των κατοχικών δανείων.

Επίσης, στην διακήρυξη τονίζεται:

– Πιστεύουμε στις αξίες και την διαχρονικότητα της Ορθοδοξίας. Αναγνωρίζουμε την προσφορά της στο Έθνος και ταυτόχρονα εγγυόμαστε το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας και του ατομικού αυτοπροσδιορισμού σε κάθε πολίτη.

– Πιστεύουμε στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και ταυτόχρονα αρνούμαστε την εξάρτηση που οδηγεί στην διεθνή απομόνωση και στερεί από τη χώρα άλλες γεωπολιτικές συμμαχίες.

-Πιστεύουμε σε μια ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά.

This entry was posted on Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου, 2012 at 19:33 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply