«Τροφή» για τους δημοσιογράφους ο τερματοφύλακας

Βαλβέρδε: Θα γράφετε έναν μήνα για τον ΚάρολΕξαιρετικό υλικό για δημοσιογραφικές ιστορίες χαρακτήρισε τις εμφανίσεις του Ρόι Κάρολ ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Μετά τη δεύτερη νίκη επί της Ρούμπιν (1-0) ο τεχνικός του Ολυμπιακού παραδέχθηκε πως ο 35χρονος γκολκίπερ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρόκριση στους «16» του Europa League.

Αφού εξήγησε, λοιπόν, ότι δεν τον άλλαξε, επειδή δεν ήθελε να ρισκάρει μ’ έναν άπειρο τερματοφύλακα, τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν έχετε παράπονο, μ’ αυτά που έκανε θα γράφετε έναν μήνα»!

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαλβέρδε

Για το παιχνίδι: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τη νίκη και την πρόκριση. Ήταν ένα δύσκολο ματς, όπως είχαμε προβλέψει. Η Ρουμπίν μπήκε δυνατά, μας δημιούργησε προβλήματα. Το παιχνίδι ήταν αρκετό δύσκολο. Στο πρώτο ημίχρονο, πετύχαμε νωρίς το γκολ και είχαμε ευκαιρίες για ένα τέρμα ακόμα. Η Ρουμπίν έδειξε πόσο επικίνδυνη είναι στις αντεπιθέσεις, αλλά ο τερματοφύλακας μας στάθηκε στο ύψος του και μας προστάτευσε. Ήμασταν ενωμένοι και πολύ συμπαγείς. Μπορεί να υποφέραμε κάποιες στιγμές, αλλά καταφέραμε τη νίκη και την πρόκριση. Τώρα μας περιμένει η Μέταλιστ και το καλό θα είναι ότι θα ζήσουμε μία ακόμα ευρωπαϊκή βραδιά εδώ. Είναι θαυμάσιο».

Για τον λόγο που δεν έγινε αλλαγή ο Κάρολ: «Ο Ράντος πήγε στην εστία του Κάρολ γιατί απλά ήθελα να μάθω ποια ήταν η ακριβής κατάσταση του και αν άντεχε άλλο. Δεν ήθελα να ρισκάρω και να βάλω έναν τόσο άπειρο τερματοφύλακα (σ.σ. Μπάμποβιτς), σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Είχαμε κουρασμένους παίκτες στο γήπεδο και ήθελα να ξέρω αν μπορεί να συνεχίσει μέχρι το τέλος».

Για τη συμβολή του Κάρολ στην πρόκριση: «Η αλήθεια είναι πως ο Κάρολ έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον προκριματικό γύρο. Στο πρώτο ματς απέκρουσε πέναλτι και απόψε έκανε σημαντικές επεμβάσεις για να κρατήσουμε το αποτέλεσμα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, όμως είναι ευχάριστο γεγονός πως ο Ρόι έχει ξεκινήσει με το δεξί την καριέρα του στον Ολυμπιακό, καθώς μην ξεχνάμε πως είναι η μεταγραφή του Ιανουαρίου.

Συνήθως οι τερματοφύλακες γίνονται γνωστοί από τα γκολ που δέχονται, ενώ εκείνος είναι σημαντικός για εμάς για τα τέρματα που έχει αποτρέψει. Σαν δημοσιογραφική ιστορία, πάντως, δεν έχετε παράπονο. Σας έδωσε θέματα για πέντε σελίδες! Θα γράφετε για ένα μήνα».

Για την οπισθοχώρηση του β’ μέρους: «Ναι, ίσως δώσαμε υπερβολικά χώρο στη Ρούμπιν στο δεύτερο ημίχρονο. Παίζαμε με έναν σημαντικό αντίπαλο, μία μεγάλη ομάδα και το παιχνίδι ήταν απαιτητικό. Περιμέναμε ότι θα πιέσει η Ρούμπιν, όπως και έγινε. Ήταν αναμενόμενο, καθώς περιμέναμε πως ο αντίπαλος θα μας πίεζε. Προσπαθήσαμε σε αυτό το διάστημα να σταθούμε καλά στην άμυνα και να είμαστε καλοί επιθετικά στην κόντρα».

Για το συναγωνισμό στη θέση του τερματοφύλακα: «Μου αρέσει να έχω επιλογές και είμαι ευχαριστημένος πολύ από τους Κάρολ και Μέγερι. Υπάρχει ανταγωνισμός και είμαστε σε δίλημμα για το ποιον πρέπει να διαλέξουμε. Ο Κάρολ έχει κάνει έναν πολύ καλό προκριματικό γύρο και μπορούμε να βασιστούμε πάνω του. Είμαι, όμως, ευχαριστημένος και με τον Μέγερι. Έχουμε χρόνο για το επόμενο ματς και θα δούμε. Δεν θέλω να ξεχνάμε και τον Δασκαλάκη που δουλεύει πολύ».

Για την τακτική που ακολούθησε:
«Η αμυντική μας λειτουργία πάντα έχει σημασία, καθώς ξέραμε ότι θα προκρινόμασταν αν δεν σκόραρε η Ρούμπιν. Ωστόσο, δεν θέλαμε να παίξουμε μόνο άμυνα, απλά να είμαστε προσεκτικοί».

Για την επόμενη μέρα: «Είμαι ο προπονητής. Μπορώ να ονειρεύομαι μόνο τη Μέταλιστ και το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Αυτό είναι το πρόβλημα των προπονητών, τι να κάνουμε. Μέσα από το γήπεδο δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται από έξω. Οι Μιραλάς και Τζεμπούρ είναι παίκτες της ίδιας ομάδας και τους ενθαρρύνει μία παραπάνω ατομική ενέργεια. Μπορεί να φαίνεται εγωιστικό, αλλά οι επιθετικοί είναι εγωιστές. Συγχαίρω και τους δύο για την αποψινή τους εμφάνιση».

www.sport-fm.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.