Η συμφωνία απομακρύνει τη χρεοκοπία και διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική

Αντ. Σαμαράς : «Θετική απόφαση - Ανοίγει ο δρόμος για εκλογές»Προτάσσοντας το επιχείρημα ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για εκλογές, ο κ. Αντ. Σαμαράς, χαρακτηρίζει θετική και σημαντική τη σημερινή απόφαση του Eurogroup και εστιάζει στην καθοριστική συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για να επέλθει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, προβάλλοντας την άποψη ότι η απόφαση απομακρύνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, διασφαλίζει την ευρωπαϊκή της προοπτική και δίνει τη δυνατότητα το χρέος να γίνει βιώσιμο, υποστηρίζει με δήλωσή του από την Κύπρο, όπου βρίσκεται για τρίημερη επίσκεψη, πως «ανοίγει το δρόμο για εκλογές».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, χωρίς τη θετική ψήφο της ΝΔ στη Βουλή, δεν θα υπήρχε η δυνατότητα ούτε κουρέματος του ελληνικού χρέους, ούτε μείωσης του κόστους δανεισμού της χώρας, ούτε σύναψης ενός νέου δανείου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ θέλοντας να αποδομήσει όσους ασκούν κριτική για την αλλαγή στάσης του κόμματος, υπογράμμισε με έμφαση, ότι οι αποφάσεις που υπήρξαν, «αναδεικνύουν τη μεγάλη διαφοροποίηση, για μας, μεταξύ του 1ου από το 2ο Μνημόνιο και καταδεικνύουν την ορθότητα της επιλογής μας».

Ο κ. Σαμαράς, θεωρεί ότι σήμερα, κλείνει ένας κύκλος αβεβαιότητας, ασάφειας και παλινωδιών που άνοιξε πριν δύο χρόνια η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ, με τις πράξεις και τις παραλείψεις της.

«Η χώρα κερδίζει χρόνο και ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας. Ελπίδας ότι η χώρα θα συμπληρώσει τις πολιτικές με μέτρα για την ανάσχεση της ύφεσης, την αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας και τον περιορισμό της ανεργίας. Ελπίδας ότι και η Ευρώπη θα μεταστραφεί από πολιτικές της μονόπλευρης ύφεσης και θα κατανοήσει την προτεραιότητα της ανάπτυξης» τόνισε με νόημα.

Παράλληλα, έδωσε βαρύτητα στον όρο ανάπτυξη, που είναι και βασικό του σύνθημα, σημειώνοντας ότι χωρίς αυτή όπως πλέον όλοι ομολογούν, ούτε οι άμεσοι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα γίνει μακροχρόνια βιώσιμο.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς κρατάει χαμηλούς τόνους μετά τη συμφωνία και δεν αποδέχεται επί της ουσίας το πανηγυρικό κλίμα που μεταδόθηκε από πολύ νωρίς.

«Σε μια Ελλάδα που πονάει και με ένα λαό που υποφέρει, δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. Γιατί η μεγάλη μάχη για την ανάκαμψη της Ελλάδας τώρα αρχίζει» είπε και συμπλήρωσε: «Σε αυτή τη μάχη για ελπίδα ανάκαμψη και ανάπτυξη η Νέα Δημοκρατία θα πρωτοστατήσει».

 

www.tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.