Αφορά στο 3% των μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων που απασχολούνται σε κάθε υπουργείο

Σχέδιο για την αποχώρηση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2012Σχέδιο για την αποχώρηση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2012 επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο σχεδιασμός αυτός προβλέπει οριζόντια περικοπή του 3% -κατά μέσο όρο- των μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων που απασχολούνται σε κάθε υπουργείο, καθώς και στα πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που βρίσκονται υπό την εποπτεία τους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από τη ρύθμιση εξαιρούνται οι ένστολοι των υπουργείων Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και θα διαπραγματευτεί με την τρόικα τις επόμενες ημέρες, δημοσιεύει η εφημερίδα Έθνος.

Σύμφωνα με αυτό, ο αριθμός των 15.000 αποχωρήσεων έως τα τέλη του 2012, όπως προβλέπει το νέο Μνημόνιο θα προκύψει από καταργήσεις νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και μετά από αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, που θα αναλάβουν ιδιωτικές εταιρείες.

Εντός διμήνου κάθε υπουργός θα αποφασίσει ποιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν, ενώ το ποσοστό συμμετοχής κάθε υπουργείου στις αποχωρήσεις θα κυμαίνεται ανάλογα με το πλεονάζον προσωπικό.

Έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Εργασίας για παράδειγμα θα έχει μεγαλύτερη του 3% συμμετοχή, λόγω της αναδιάρθρωσης του ΟΑΕΔ, καθώς και το υπουργείο Οικονομικών από το προσωπικό των ΔΕΚΟ.

Από τις απολύσεις θα εξαιρεθούν οι ένστολοι των υπουργείων Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη, όχι όμως και οι υπάλληλοι στην Παιδεία και την Υγεία.

Στην πρώτη γραμμή των αποχωρήσεων βρίσκονται οι 1.400 υπάλληλοι των υπό κατάργηση Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, οι 1.180 εργαζόμενοι στα 59 δημόσια ΚΤΕΟ, καθώς και εργαζόμενοι σε παραρτήματα του ΟΑΕΔ που βρίσκεται υπό αναδιάρθρωση.

Οι υπάλληλοι σε φορείς και υπηρεσίες που καταργούνται θα μπαίνουν σε καθεστώς εφεδρείας για 12 μήνες, στη διάρκεια του οποίου θα λαμβάνουν αποζημίωση το 60% του βασικού μισθού τους και εν συνεχεία θα απολύονται, όπως σημειώνει η εφημερίδα Έθνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.