Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ψάχναμε εναγωνίως τριακόσια εκατομμύρια, γιατί οι εκβιαστές μας είχαν στη γωνία, με απειλές για κατάρρευση. Τα πετσοκόψαμε από μισθωτούς και συνταξιούχους, αφού πριν είχαμε κόψει άλλα τόσα από την ήδη πιασμένη από το λαιμό Άμυνα μας.

Κι όμως, σε μια τέτοια στιγμή, μια ορδή από επαναστάτες της πλάκας, οργισμένους πιτσιρικάδες που αισθάνονται ότι φέρουν όλο το άδικο του κόσμου στους ώμους τους και νομίζουν πως έτσι το διορθώνουν, εκβιαστές, αλλοδαπούς κι εγχώριους πλιατσικολόγους και χαβαλέδες, σε μια μέρα διέλυσε την μαζική ειρηνική συγκέντρωση των πολιτών, έκανε ζημιές πενήντα εκατομμυρίων κι έστειλε στην ανεργία κι άλλες εκατοντάδες εργαζομένων. Ανάμεσα τους και πολλοί κοινωνικοί λύκοι. Συμμορίες εμπρηστών – εκβιαστών, που βγήκαν να βγάλουν καλό μεροκάματο: ή τ’ ακουμπάς ή σε καίμε.

Τα φανάρια της τροχαίας, τα ΚΑΦΑΟ, τα κάγκελα των πεζοδρομίων και τα μάρμαρα, δεν νομίζω ότι αποτελούν βασικά στηρίγματα του καπιταλισμού. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση άραγε επιταχύνει το επαναστατικό προτσές; Παρά το ψευτοϊδεολογικό, «επαναστατικό» επίχρισμα, όλη αυτή η καφρίλα δεν αποτελεί παρά κομμάτι της εγκληματικότητας. Υπάρχουν διάφοροι βαρεμένοι που έχουν θεωρητικοποιήσει τις χαοτικές ιδέες τους, την μονήρη εφηβική συνήθεια που μετέτρεψαν σε ιδεοληψία καταστροφής. Πιστεύουν πως προκαλώντας χάος θα καταρρεύσει το κράτος, πως οι καταστραμμένοι μαγαζάτορες θα προλεταριοποιηθούν και θα μπουν στην «επανάσταση». Δεν τους περνάει απ’ το μυαλό πως ποιο πιθανό είναι να πάνε στη Χρυσή Αυγή παρά να αγκαλιαστούν με τους θύτες τους και να κάψουν τα μαγαζιά των άλλων. Όμως οι εγκληματικές πράξεις των ιδεολόγων καταστροφέων, δεν διακρίνονται από αυτές των κοινωνικών λύκων που εκβίασαν και λεηλάτησαν. Οι άνεργοι πλέον εργαζόμενοι των καταστραφέντων επιχειρήσεων σίγουρα δεν θα καταλάβουν καμμία διαφορά.

Για άλλη δε μια φορά είδαμε διάφορους θλιβερούς τύπους, που υποδύονται τους πανεπιστημιακούς «πνευματικούς» άνδρες, να ψελλίζουν δικαιολογίες που είναι για κλωτσιές και να πετάνε το μπαλάκι της ευθύνης αλλού.

Για το οργανωμένο κράτος δεν μπορεί να υπάρξει καμία διακριτική μεταχείριση των ιδεολόγων από τους πλιατσικολόγους κι εκβιαστές εμπρηστές. Αυτό που λείπει είναι μια ξεκάθαρη βούληση συντριπτικής καταστολής όλης αυτής της οργανωμένης εγκληματικής δράσης, με ψυχρή αδιαφορία για τα «ευγενή» ή ευτελή κίνητρα των δραστών. Ας τα εξηγήσουν στην απολογία τους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων…

Η επερχόμενη νέα ηγεσία της χώρας, οφείλει ν’ αρπάξει το πρόβλημα της δημόσιας τάξης από τα μαλλιά, να κόψει φέτες και να πετάξει στα σκουπίδια την «πολιτική ορθότητα» και ν’ ανοίξει έναν ανηλεή πόλεμο κατά του συνόλου της εγκληματικότητας, είτε έχει ιδεολογικό επίχρισμα είτε όχι. Οφείλει με συντεταγμένο σχέδιο και πλήρη κάλυψη σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή να τους αφήσει να εφαρμόσουν το νόμο αδιακρίτως.

Γιατί, αδέρφια, μην ξεχνάτε ποτέ ένα πράγμα: η εγκληματικότητα κάθε είδους, από το εμπόριο ναρκωτικών, τις κλοπές, τους βανδαλισμούς και τις λεηλασίες ως την λαθρομετανάστευση, είναι κατεξοχήν ταξική, πλήττει πρώτιστα τους αδύναμους, τις λαϊκές τάξεις, τους εργαζόμενους, τους ηλικιωμένους, τις μονογενεϊκές οικογένειες, τις μικρές επιχειρήσεις, αυτούς που είναι ευάλωτοι και δύσκολα συνέρχονται από το χτύπημα. Η αποκατάσταση της δημόσιας τάξης είναι συνταγματικό καθήκον και θα βελτιώσει δραστικά το επίπεδο ζωής των πολιτών. Ασφαλή σύνορα, ασφαλή σπίτια, ασφαλείς δημόσιοι χώροι. Αυτή είναι η αποστολή. Όλα τ’ άλλα είναι λόγια και συμβιβασμοί με καθάρματα και ιδεοληψίες σε βάρος του Λαού. Η κρίση φέρνει αρκετή δυστυχία, ε, όχι λοιπόν ν’ αφήσουμε και τους κοινωνικούς λύκους ασύδοτους να ξεσκίσουν τις σάρκες του κράτους και των απλών πολιτών. Μας φτάνουν οι απέξω λύκοι, γερμανικής εκτροφής…

«Κυριακάτικη Δημοκρατία»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.