Με το ποσό των 250.000 ευρώ θα επιχορηγήσει η ΔΕΗ την Δημοτική Επιχείρηση  Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ) προκειμένου να ελαφρύνει την ζημία που υπέστη η επιχείρηση από την πολυήμερη διακοπή θερμικής ενέργειας προς το δίκτυο της επιχείρησης λόγω των αλλεπάλληλων διαρροών στο λέβητα της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας που είναι ο κύριος τροφοδότης του συστήματος.

Τα παραπάνω ανέφερε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας απαντώντας σε σχετική ερώτηση της δ.σ. της μείζονος αντιπολίτευσης Πελαγίας Ιωσηφίδου-Κωνσταντινίδου.

«Ζητήσαμε από τη ΔΕΗ τη στήριξή της σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, διότι υπήρξαν πολλές μέρες με βλάβες στην τηλεθέρμανση (εξ αιτίας διαρροών στη μονάδα της ΔΕΗ), με πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Το πετρέλαιο το πληρώνουμε ως πετρέλαιο κίνησης και επιβαρύνθηκε η τηλεθέρμανση με 1.200.000 ευρώ», είπε, επισημαίνοντας ότι «αυτό ήταν ένα δυσβάστακτο κόστος για το δήμο και την επιχείρηση και ζητήσαμε τη βοήθεια της ΔΕΗ, προσθέτοντας ζητήθηκε και η χρέωση θερμικής ενέργειας) για τον μήνα τον οποίο υπήρξε μικρή παροχή θερμότητας προς την τηλεθέρμανση (Ιανουάριο).

Η δήμαρχος σημείωσε ότι το πρώτο σκέλος του αιτήματος (για το πετρέλαιο) εισακούστηκε από τη ΔΕΗ, η οποία αποφάσισε στο διοικητικό συμβούλιο να επιχορηγήσει τη ΔΕΤΗΠ με το ποσό των 250.000 € ώστε να στηρίξει την επιχείρηση σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία. «Αυτό για μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι υπήρχε γενικότερα μια καλή συνεργασία και διότι πάντα υπήρχαν βλάβες αλλά αυτή τη χρονική περίοδο με τόσο ακριβό πετρέλαιο το κόστος ήταν δυσβάστακτο», είπε.

Αναφορικά με το δεύτερο αίτημα- για μη χρέωση του θερμικού φορτίου (για τον Ιανουάριο) είπε ότι, εάν απομειωθεί τελικά το συνολικό κόστος παροχής θερμότητας από τη ΔΕΗ σε ένα ποσοστό 10% ή 15% αυτό θα γίνει στο τέλος της θερμικής περιόδου, οπότε η απομείωση της θερμικής ενέργειας για την περίοδο αυτή θα γίνει αναλογικά και για τους καταναλωτές στον τελευταίο λογαριασμό της περιόδου (γύρω στον Μάιο), ώστε να ελαφρυνθούν και οι πολίτες.

Η κ. Βρυζίδου εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι «η ΔΕΗ θα κάνει αποδεκτό και αυτό το δεύτερο αίτημα του δήμου Εορδαίας διότι τα επιχειρήματά μας είναι αιτιολογημένα».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.