(Photo: Action Images).

Παίζοντας με… 12 παίκτες αφού 6.000 φίλοι του στις εξέδρες έκαναν το «Φρίουλι» να μοιάζει με Τούμπα, ο ΠΑΟΚ «απέδρασε» με το 0-0 από την έδρα της Ουντινέζε και παράλληλα με το προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του Europa League!

Ηρωική εμφάνιση από τους παίκτες του «Δικέφαλου του Βορρά», που άντεξαν στην πίεση των Ιταλών και έμειναν για δωδέκατο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητοι στην Ευρώπη.

Να υπενθυμίσει πόσο «σκληρό καρύδι» είναι -έστω και χωρίς τον Ντι Νατάλε- φρόντισε με το καλησπέρα η Ουντινέζε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Παρόλο που ο αρχηγός και μόνιμος σκόρερ της απουσίαζε διέθετε πολλές λύσεις για να συνεχίσει να φαίνεται και να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη σε κάθε της επίθεση. Ένα αρκετά φιλόδοξο σουτ του Φωτάκη στο ξεκίνημα ήταν μια παρένθεση πριν ξεκινήσει ο επιθετικός μονόλογος των Ιταλών. Το δοκάρι στο γυριστό σουτ του Αμπντί και το χαμένο τετ-α-τετ του Φλόρο Φλόρες ήταν οι δυο δυσκολότερες στιγμές -αμφότερες στο πρώτο δεκάλεπτο.

(Photo: Action Images).

Ο ρυθμός συνέχισε να είναι υψηλός, αλλά οι όποιες απειλές προέκυψαν ήταν σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, με τον Κρέσιτς να βρίσκεται σε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε. Μεγάλο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ η διάσπαση της «σφιχτής» μεσαίας γραμμής της Ουντινέζε, την ώρα που η δική του εμφανιζόταν πιο κάτω από τα στάνταρ της. Επιπλέον ο Μπάστα ήταν «κίνδυνος-θάνατος» από δεξιά δημιουργώντας συνεχώς «ρήγματα», με τον Σταφυλίδη -κατά κύριο λόγο- να έχει πρόβλημα στην αντιμετώπισή του.

Το σημαντικό πάντως ήταν πως εύκολα ή δύσκολα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κρατούσε το μηδέν. Και με τη συμπαράσταση 6.000 ηρωικών φίλων του, που κόντρα σε πολλές δυσκολίες -από το οικονομικό μέχρι ότι πολλοί ταξίδεψαν στην γειτονική χώρα χωρίς πρώτα να έχουν εξασφαλισμένη θέση στο «Φρίουλι»- έκαναν τον τίτλο γηπεδούχος να μοιάζει τυπικός. Έτσι όλα έμοιαζαν πιο εύκολα.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι παίκτες του Γκουιντολίν δεν έμοιαζαν να ξεμένουν τόσο από δυνάμεις, όσο από φαντασία. Κάτι που μόνο θετικό ήταν για εκείνους του Μπόλονι που με υπομονή και συγκέντρωση έρχονταν όλο και πιο κοντά στο στόχο της διατήρησης του αήττητου. Με λίγα λόγια ενός θετικού αποτελέσματος που θα έκανε την πρόκριση στους «16» του Europa League να περνάει από το χέρι τους. Όπως κι έγινε!

(Photo: Action Images).

Ουντινέζε (Φραντσέσκο Γκουιντολίν): Χαντάνοβιτς, Ντανίλο, Μπάστα, Ντομίτσι, Μπενάτια, Πασκουάλε, Αρμέρο, Πατσιέντζα, Αμπντί, Πίντσι (58’ λ.τρ. Φαμπρίνι), Φλόρο Φλόρες.

Στον πάγκο: Παντέλι, Νέουτον, Μπατόκιο, Εκστραντ, Φερονέτι και Πίσκοπο.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Γεωργιάδης (83’ Λίνο), Φωτάκης, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (76’ Γιάννου).

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Μπαλάφας, Τσουκαλάς, Νιμανί.

Διαιτητής: Μαγιένκο (Ισπανία)
Βοηθοί: Μαρτίνεθ, Ιμπάνιεθ
Επιπρόσθετοι: Γκόμεθ, Φερνάντεθ
4ος: Ρομέρο

 

Παναγιώτης Σγαρδέλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.