Το ρόφημα που «ξεκλειδώνει» το μεταβολισμό

Κάψτε το περιττό λίπος με... τσάιΗ ενεργοποίηση του μεταβολισμού, είναι το «κλειδί» για την καύση του περιττού λίπους και την απώλεια θερμίδων. Ακολουθεί η συνταγή για την παρασκευή ενός ροφήματος που μπορεί να «ξεκλειδώσει» το μεταβολισμό και να βοηθήσει τον οργανισμό να κάψει περισσότερες θερμίδες. Επιπλέον, μπορεί να δώσει ενέργεια στο σώμα.

-Προμηθευτείτε ένα μείγμα από ίσα μέρη δεντρολίβανο, καρπό κόλα, φλοιό φασολιού και πράσινου τσαγιού.

-Ρίξτε 1 κουταλιά σούπας σε 1 λίτρο νερό που βράζει. Αφήστε το να βράσει για μισό λεπτό και σβήσε τη φωτιά. Έπειτα από 15 λεπτά σουρώστε το.

Καλό είναι η κατανάλωση του ροφήματος να γίνεται 2 φορές την ημέρα, όχι όμως πριν τον ύπνο.

Η λιποδιαλυτική του δράση οφείλεται στο δεντρολίβανο. Είναι ένα τονωτικό του ήπατος και συμβάλλει στην παραγωγή περισσότερης χολής, η οποία είναι απαραίτητη για την εξάλειψη των διαφόρων ενοχλήσεων της πέψης, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και επιτρέπει την καύση του λίπους με μεγαλύτερη ευκολία.

Ο φλοιός του φασολιού, επίσης, είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες που απορροφούν τις λιπαρές ουσίες και τις μεταφέρουν στο έντερο, εμποδίζοντας την αφομοίωσή τους.

Ο καρπός κόλα περιέχει ουσίες που πυροδοτούν το μεταβολισμό. Τέλος, το πράσινο τσάι είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, μειώνει την αίσθηση πείνας και έχει διουρητική δράση.

www.shape.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.