Πρόταση του επικεφαλής οικονομολόγου στο Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό Ινστιτούτο

«Η ΕΕ να αναλάβει το σύνολο του ελληνικού χρέους»

Ο Αντρέας Μποτς, επικεφαλής οικονομολόγος στο Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό Ινστιτούτο, σε συνέντευξή του στο Deutschland Radio τονίζει ότι η στρατηγική της ΕΕ έχει αποτύχει παταγωδώς και τάσσεται υπέρ της ανάληψης του συνόλου των χρεών της Ελλάδας από την ΕΕ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μποτς αναφέρει: «Η στρατηγική της ΕΕ έχει αποτύχει παταγωδώς. Το να λέει στους Έλληνες πρέπει να κάνετε οικονομία, να κάνετε οικονομία δεν οδηγεί σε κάποια λύση παρά μόνο σε ακόμη βαθύτερη κρίση. Η χώρα έχει απωλέσει τα τελευταία τρία χρόνια το 18% της οικονομικής της δύναμης, πτώση 18% του ΑΕΠ. Αυτό, όπως είπε και οΧέλμουμ Σμιτ είναι μια μεγάλη τρέλα, γιατί η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση κάνοντας οικονομία, με μέτρα λιτότητας αλλά μέσω της ανάπτυξης».

Τάσσεται κατά των μέτρων που επιβάλλει η τρόικα στην Ελλάδα και υπέρ της ανάληψης του συνόλου του χρέους από την ΕΕ δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει τα χρέη της και ούτε η έγκριση των 130 δις μπορεί να βοηθήσει. Πρόκειται για ένα πακέτο που θα έχει μόνο βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Εν τέλει όμως, όσο η ελληνική οικονομία είναι εντελώς κατεστραμμένη, η Ελλάδα θα χρειαστεί να ζητήσει ξανά βοήθεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.