Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μπλόκο στο Eurogroup της Τετάρτης – Μειώσεις 100 εκατ. ευρώ σε κύριες συντάξεις…

14 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, μεταδίδει το Reuters – Ζαν Κλωντ Γιούνκερ: η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις

Μπλόκο στο Eurogroup της ΤετάρτηςΑναβάλλεται η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup που επρόκειτο να γίνει την Τετάρτη, καθώς όπως ανέφερε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ η Ελλάδα «δεν εκπλήρωσε τις προϋποθέσεις» για την κάλυψη του κενού των 325 εκατ. ευρώ και δεν παρείχε τις δεσμεύσεις που είχαν ζητηθεί.

Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup), που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη, στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters.

Επικαλούμενο αξιωματούχο της ΕΕ που δεν κατονομάζει, το πρακτορείο αναφέρει ότι οι υπουργοί Οικονομικών δεν θα μεταβούν στη βελγική πρωτεύουσα για να εγκρίνουν το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Δεν διευκρινίζεται στο τηλεγράφημα αν μέσω τηλεδιάσκεψης το Eurogroup μπορεί να εγκρίνει το ελληνικό «πακέτο».

Διάφορα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η τηλεδιάσκεψη επιλέχθηκε επειδή η ελληνική πλευρά δεν έχει έτοιμα όλα τα έγγραφα που απαιτούν οι εταίροι για να δώσουν το πράσινο φως – πιθανότατα δεν έχουν δεσμευθεί εγγράφως οι πολιτικοί αρχηγοί για την εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου.

Μειώσεις 100 εκατ. ευρώ σε κύριες και 200 σε επικουρικές συντάξεις
Μειώσεις 100 εκατ. ευρώ σε κύριες και 200 σε επικουρικές συντάξειςΠρος συμφωνία οδεύουν κυβέρνηση και τρόικα για τις μειώσεις στα επικουρικά ταμεία μετά από μαραθώνια σύσκεψη του τεχνικού κλιμακίου των δανειστών και της γενικής γραμματέα του υπουργείου Εργασίας κυρία Αθηνάς Δρέττα.
Κυβέρνηση και τρόικα αναζητούν 300 εκατομμύρια ευρώ και φαίνεται να καταλήγουν στην διασφάλιση 100 εκατομμυρίων ευρώ από την μείωση κύριων συντάξεων του ΝΑΤ και των «ευγενών ταμείων» ΔΕΚΟ και τραπεζών
Η μείωση των συντάξεων των ναυτικών φθάνει το 7% και εφαρμόζεται από τον πρώτο ευρώ της σύνταξης, ενώ των υπολοίπων ταμείων είναι 20% και εφαρμόζεται για το τμήμα της σύνταξης από 1.300 και άνω.

Τα 200 εκατομμύρια θα περικοπούν από τις επικουρικές συντάξεις για τις οποίες η Νέα Δημοκρατία έχει διατυπώσει σοβαρές ενστάσεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο είναι η περικοπή των επικουρικών συντάξεων κατά 15% από 200 έως 300 ευρώ και κατά 20% από 300 ευρώ και πάνω.

 

ΔΟΛ

This entry was posted on Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, 2012 at 20:53 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply