Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Η ΕΕ να αναλάβει το σύνολο του ελληνικού χρέους»

14 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πρόταση του επικεφαλής οικονομολόγου στο Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό Ινστιτούτο

«Η ΕΕ να αναλάβει το σύνολο του ελληνικού χρέους»

Ο Αντρέας Μποτς, επικεφαλής οικονομολόγος στο Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό Ινστιτούτο, σε συνέντευξή του στο Deutschland Radio τονίζει ότι η στρατηγική της ΕΕ έχει αποτύχει παταγωδώς και τάσσεται υπέρ της ανάληψης του συνόλου των χρεών της Ελλάδας από την ΕΕ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μποτς αναφέρει: «Η στρατηγική της ΕΕ έχει αποτύχει παταγωδώς. Το να λέει στους Έλληνες πρέπει να κάνετε οικονομία, να κάνετε οικονομία δεν οδηγεί σε κάποια λύση παρά μόνο σε ακόμη βαθύτερη κρίση. Η χώρα έχει απωλέσει τα τελευταία τρία χρόνια το 18% της οικονομικής της δύναμης, πτώση 18% του ΑΕΠ. Αυτό, όπως είπε και οΧέλμουμ Σμιτ είναι μια μεγάλη τρέλα, γιατί η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση κάνοντας οικονομία, με μέτρα λιτότητας αλλά μέσω της ανάπτυξης».

Τάσσεται κατά των μέτρων που επιβάλλει η τρόικα στην Ελλάδα και υπέρ της ανάληψης του συνόλου του χρέους από την ΕΕ δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει τα χρέη της και ούτε η έγκριση των 130 δις μπορεί να βοηθήσει. Πρόκειται για ένα πακέτο που θα έχει μόνο βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Εν τέλει όμως, όσο η ελληνική οικονομία είναι εντελώς κατεστραμμένη, η Ελλάδα θα χρειαστεί να ζητήσει ξανά βοήθεια».

This entry was posted on Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, 2012 at 20:18 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply