Δρόμοι – παγοδρόμια στην Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία

Ο ολικός παγετός και οι βοριάδες, σε συνδυασμό με την ασθενή χιονόπτωση μετέτρεψαν σε Σιβηρία την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι δρόμοι – παγοδρόμια εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για οδηγούς και πεζούς, απαιτείται μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις, η κίνηση των οχημάτων σε αρκετά σημεία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθιτικών αλυσίδων, ενώ κάποιοι δρόμοι έκλεισαν τελείως.

Μάλιστα, τα ανεμοσούρια που δημιουργήθηκαν, με ύψος χιονιού άνω των δύο μέτρων, ήταν η αιτία να εγκλωβιστούν πέντε επιβατικά αυτοκίνητα στην επαρχιακή οδό Ανθότοπου – Σιδερών και στην παλιά εθνική οδό Κοζάνης Βέροιας, στην περιοχή της Καστανιάς.

Τα σχολεία δεν λειτούργησαν και χτες στους δήμους Κοζάνης και Εορδαίας. Στο δήμο Σερβίων – Βελβεντού δεν λειτούργησαν στο Βελβεντό, στο Λιβαδερό και στην περιοχή των Καμβουνίων. Στον υπόλοιπο δήμο λειτούργησαν κανονικά, όπως κανονικά έγιναν τα μαθήματα και στο δήμο Βοΐου.

Τη δική τους Οδύσσεια πέρασαν προχτές βράδυ, οι επιβάτες τριών ΙΧΕ αυτοκινήτων, όταν προχτές στις 8 το βράδυ, εγκλωβίστηκαν στα χιόνια, στην επαρχιακή οδό Ανθότοπου – Σιδερών. Ο δυνατός αέρας μάζεψε χιόνι στο δρόμο, ύψους 2-3 μέτρων και η προσπέλαση ήταν αδύνατη. Επί τόπου έσπευσε ειδικό ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης με 2 πυροσβέστες, ενώ αποχιονιστικό της ΔΕΣΕ έδωσε για αρκετές ώρες τη μάχη του αποχιονισμού. Τελικώς, οι επιβάτες των τριών αυτοκινήτων, απεγκλωβίστηκαν στις 10 το βράδυ, μετά από ταλαιπωρία δύο ωρών.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε στο 40ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Κοζάνης – Βέροιας, στη Ζωοδόχο Πηγή, όπου επίσης δύο αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν μέσα στους όγκους χιονιού, που μάζεψαν στο σημείο οι ισχυροί άνεμοι. Ο εγκλωβισμός των οχημάτων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας προς Τρίτη, δέκα λεπτά πριν από τις 2, ενώ στην περιοχή επικρατούσε σφοδρή χιονοθύελλα. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού έσπευσαν αποχιονιστικά της ΔΕΣΕ Κοζάνης και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού στέφθηκε με επιτυχία στις 4 τα ξημερώματα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.