Φλεβάρης, ένα μήνας γεμάτος χιόνι και παγετό -Ένας μήνας γεμάτος προβλήματα που θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει…

Για μας, που έχουμε την ευθύνη της καθαρής πόλης, που έχουμε το καθήκον ή ακόμα και την επαγγελματική υποχρέωση να καθαρίσουμε την πόλη από τους συνεχείς ρύπους, ο χιονιάς αυτός μας έφερε αντιμέτωπους με μια κατάσταση δύσκολη.
Το χιόνι χωρίς να αποτελεί από μόνο του ρύπο, τούτες τις μέρες συμμάχησε με την ακαταστασία. Η ευθύνη επιμερίζεται αναλογικά σ’ όλους μας.

Οι κάδοι σχεδόν όλοι άδειοι, δίπλα οι σακούλες με τα σκουπίδια στη βορά των αδέσποτων. Με λίγη υπομονή θα μπορούσαν να φυλαχτούν από όλους μας και να πεταχτούν σε δύο ή τρείς μέρες αργότερα. Η χαμηλή θερμοκρασία επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Άλλωστε κάναμε έκκληση για αυτό. Μας άκουσε κανείς; ΟΧΙ. ΓΙΑΤΙ;

Η συνεργασία αυτές τις δύσκολες στιγμές φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Που δεν είναι άλλο από μία πόλη καθαρή. Δεν είναι τυχαίο που ο θυμόσοφος λαός μας λέει: το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο!!!!!!!!

Ο αποχιονισμός των δρόμων, των πλατειών και των πεζοδρομίων συντελέστηκε με επιτυχία παρόλο που σε τέτοιες καταστάσεις τα πράματα δυσκολεύουν. Τα πράγματα θα ήταν οπωσδήποτε καλύτερα αν ο κάθε πολίτης συστρατεύονταν στο δύσκολο έργο μας. Ο επαγγελματίας μπροστά στο μαγαζί του, οι ένοικοι μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας και γενικά ο καθένας μας θα μπορούσε τις μέρες αυτές να μας συμπαρασταθεί.

Στο σημείο αυτό θυμίζουμε πως το έργο μας δεν περιορίζεται μόνον εντός των τειχών της πόλης των Γρεβενών αλλά απλώνεται σ’ όλη την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας, μέχρι και την τελευταία κτηνοτροφική μονάδα.

Το έργο μας θα διευκολύνονταν αφάνταστα αν έλειπαν τα παρακάτω στιγμιότυπα.

7η Φεβρουαρίου 2012

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Λαϊκών Αγορών
Γεώργιος Γούλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.