Ένα έργο πνοής για την περιοχή της Ασπροκκλησιάς, που αναμένεται να θέσει ολόκληρη την τοπική οικονομία σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά, βρίσκει το δρόμο του, ύστερα από τη σημερινή απόφαση της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δήμητρας Γεωργακοπουλου-Μπάστα να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου: «Φράγμα Ασπροκκλησιάς Ν. Καστοριάς» και των συνοδών έργων, επί του ρέματος Λιόκου στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Ασπροκκλησιάς της Δημοτικής Ενότητας Άργους Ορεστικού, του Δήμου Ορεστίδος, της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το έργο έχει ως αντικείμενο την κατασκευή Φράγματος στη συμβολή των ρεμάτων Λιόκου και Ρ1, ωφελίμου όγκου 760.000 m3 και μέσα από την ταμίευση νερού με σκοπό την άρδευση, αναμένεται να δώσει μέλλον στις καλλιέργειες των περίπου 3.100 στρεμμάτων, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της οικονομίας της περιοχής.

Τη στιγμή που η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικούς μοχλούς ενίσχυσης της οικονομίας στις τοπικές κοινωνίες, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, συνεχίζει να δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον προώθησης της βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης στον τόπο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.