«Εργασιακός παράδεισος» το ΔΝΤ

Από την Αργεντινή ως την Ταϊλάνδη και από εκεί στην Ελλάδα και την Πορτογαλία, οι λαοί το έχουν μάθει καλά: ΔΝΤ σημαίνει φτώχεια. Αλλά όχι για όλους: οι γραφειοκράτες του Ταμείου παίρνουν πολύ περισσότερα από τριάντα αργύρια για να λεηλατούν ολόκληρες χώρες.

Ο Πολ Τόμσεν, ο κύριος «Τρόικα», αμείβεται με τουλάχιστον 242.000 δολάρια το χρόνο. Δηλαδή παίρνει τα ίδια χρήματα με 35 Έλληνες ή 53 Πορτογάλους που αμείβονται με το βασικό μισθό, τουλάχιστον αυτόν που ισχύει μέχρι σήμερα.
Τα χρήματα του κυρίου Τόμσεν πάνε κατευθείαν στην τσέπη του αφού δεν έχει κρατήσεις και εξαιρείται από το φόρο εισοδήματος, όπως συμβαίνει με όλους τους μη Αμερικανούς υπαλλήλους του ΔΝΤ! Και τα προνόμια δεν σταματούν εκεί, καθώς δικαιούται και λαμβάνει υποδειγματική υγειονομική περίθαλψη, μπόνους και προνόμια για την οικογένειά του.

Όπως γράφει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», το ΔΝΤ δίνει αυτά τα τρελά λεφτά για να είναι ανταγωνιστικό στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται. Το Ταμείο θεωρείται «εργασιακός παράδεισος» και ασφαλές λιμάνι στη ζούγκλα της αγοράς. Από την άλλη πλευρά, θεωρείται και «νεκροταφείο» φιλοδοξιών για όσους θέλουν να μεταπηδήσουν στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.