Τι δείχνει η ετήσια μέτρηση της Focus – Bari

Σταθερά στην πρώτη θέση της προτίμησης των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης βρίσκεται πάντα ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ. Αυτό δείχνει η επίσημη μέτρηση της εταιρείας Focus- Bari, για το διάστημα Σεπτέμβριος του 2010- Σεπτέμβριος του 2011.

Τα στοιχεία της μέτρησης είναι εντυπωσιακά καθώς σχεδόν ο ένας στους δύο αναγνώστες των τοπικών εφημερίδων της Π.Ε. Κοζάνης (ποσοστό 45%) επιλέγει την ημερήσια εφημερίδα μας (ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ) για να ενημερωθεί για τα θέματα της τοπικής επικαιρότητας.

Η μέτρηση που πραγματοποιεί η συγκεκριμένη εταιρεία είναι συνεχής και καθημερινή και γίνεται επί 45 εβδομάδες τον χρόνο, καθώς δεν μετριούνται μόνο οι εβδομάδες των μεγάλων εορτών (Χριστούγεννα- Πάσχα).

Με βάση τα στοιχεία της περιόδου Σεπ 2010- Σεπ 2011, το 45% των αναγνωστών τοπικών εφημερίδων δήλωσε πως επέλεξε τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ μεταξύ των έξη ημερήσιων εφημερίδων που μετρήθηκαν το διάστημα αυτό.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως η αμέσως επόμενη σε αναγνωσιμότητα εφημερίδα έχει ποσοστό 38% και η τελευταία στη σειρά, η έκτη, φτάνει στο 5%.

Εντυπωσιακό είναι και το στοιχείο πως υπάρχει ισορροπία και μεταξύ των αναγνωστών μας καθώς μας διαβάζει ίδιος, περίπου, αριθμός ανδρών και γυναικών, με τους άνδρες να υπερτερούν λίγο αλλά οι γυναίκες να είναι πλέον πολύ κοντά τους.

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός πως οι αναγνώστες μας κατανέμονται σχεδόν ισομερώς σε όλα τα μορφωτικά επίπεδα και όλες τις βασικές ηλικιακές ομάδες.

Από τη μέτρηση αποδεικνύεται πως μας διαβάζουν οι νέοι (ηλικίες 13 έως 24) σε μικρό ποσοστό, το οποίο όμως εκτινάσσεται στις ηλικίες μεταξύ 25 και 44 και από 45 έως 70, όπου τα ποσοστά αναγνωσιμότητας είναι σταθερά μεγάλα για τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών μας και αποδεικνύουν πως ανάμεσα στους πολίτες της περιοχής και την εφημερίδα μας έχει παγιωθεί μια σχέση εμπιστοσύνης, η οποία συν τω χρόνω γίνεται όλο και πιο δυνατή. Αποτελεί δε για μας μια δημιουργική δύναμη που μας βοηθάει να δώσουμε με μεγαλύτερη ένταση τη μάχη για την έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση σας, σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη και πολύ κρίσιμη για τον περιφερειακό τύπο.

Παρά τις όποιες δυσκολίες όμως και τα εμπόδια που θα πρέπει να ξεπερνάμε καθημερινά, το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε εκπτώσεις σε όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ, για τα οποία μας επιβραβεύετε με τη σταθερή σας προτίμηση. Αντιθέτως, θα συνεχίσουμε κάνοντας και άλλες βελτιωτικές κινήσεις, που δεν θα βοηθήσουν μόνον την εφημερίδα μας να εξελιχθεί αλλά και την περιοχή μας να διατηρήσει την εφημερίδα που χρειάζεται πραγματικά για να προβάλλει καθημερινά κάθε τι που την αφορά, κάθε τι που ενδιαφέρει όλους τους πολίτες, αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Την εφημερίδα που θεωρείται και είναι η φωνή όλων των πολιτών.

Γι΄ αυτό σας ευχαριστούμε και πάλι.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.