Στον Α’ όμιλο του προολυμπιακού τουρνουά της Βενεζουέλας

Πουέρτο Ρίκο και Ιορδανία οι πρώτοι αντίπαλοι της εθνικής μπάσκετΚόντρα σε Πουέρτο Ρίκο και Ιορδανία θα ξεκινήσει την προσπάθειά της στο Προολυμπιακού Τουρνουά της Βενεζουέλας (2-8 Ιουλίου) η εθνική μας ομάδα μπάσκετ. Όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε στο Καράκας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μετάσχει στον Α’ όμιλο με σκοπό να πάρει μια από τις δύο πρώτες θέσεις και να προκριθεί στα προημιτελικά.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Στον προκριματικό γύρο οι 12 ομάδες χωρίζονται σε τέσσερις όμιλους των τριών, ενώ την πρόκριση για τα προημιτελικά (νοκ-άουτ) θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Οι νικητές των δύο ημιτελικών προκρίνονται αυτομάτως στο Ολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ του Λονδίνου (28/7-12/8), ενώ το τελευταίο «εισιτήριο» θα πάρει η ομάδα που θα βγει «ζωντανή» από τον «μικρό τελικό».

Απευθείας έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι: Μεγάλη Βρετανία («οικοδέσποινα» Ολυμπιακών), ΗΠΑ (παγκόσμια πρωταθλήτρια 2010), Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία, Ισπανία και Τυνησία (προκρίθηκαν μέσα από τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα της FIBA).

Οι τέσσερις όμιλοι του Προολυμπιακού:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ, Πουέρτο Ρίκο, Ιορδανία

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Λιθουανία, Βενεζουέλα, Νιγηρία

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: Ρωσία, Δομινικανή Δημοκρατία, Κορέα

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: ΠΓΔΜ, Νέα Ζηλανδία, Ανγκόλα

Το πρόγραμμα του Προολυμπιακού:
2-4 Ιουλίου: Προκριματικός Γύρος
5 Ιουλίου: ΡΕΠΟ
6 Ιουλίου: Προημιτελική Φάση
7 Ιουλίου: Ημιτελική Φάση
8 Ιουλίου: Τελική Φάση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.