Ο Στ. Αδαμίδης θα αποτελέσει παρελθόν από τον προεδρικό θώκο της Ένωσης

ΑΕΚ: Κωστής vs Δημητρέλος για την προεδρία της ΠΑΕΌχι ασφαλώς ότι πρόκειται για το μείζον ζήτημα στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ καθώς δεν θα δώσει λύση στο μεγαλό ταμειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εταιρεία, ωστόσο η θέση του προέδρου της ΠΑΕ είναι πάντοτε ένα σημαντικό θέμα προς συζήτηση, ειδικά όταν επίκειται διαδικασία αντικατάστασης.

Την ερχόμενη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης με σκοπό την εκλογή νέου ΔΣ. ο κ. Σταύρος Αδαμίδης θα αποτελέσει παρελθόν ύστερα από δύο χρόνια θητείας στον προεδρικό θώκο της ΑΕΚ και ως αντικαταστάτη του προτείνει τον δικηγόροΑνδρέα Δημητρέλο ο οποίος είχε υπηρετήσει την Ενωση από το συγκεκριμένο πόστο για μερικούς μήνες το 2004, ως η μεταβατική λύση πριν την οριστική απεμπλοκή του κ.Ντέμη Νικολαΐδη από την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή (τότε της ισπανικής Ατλέτικο Μαδρίτης).

Ωστόσο η τεχνοκρατική αυτή λύση εκλαμβάνεται ως «μία από τα ίδια» στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ καθώς θεωρούν ότι με την επιλογή αυτή η ΠΑΕ θα έχει και πάλι έναν πρόεδρο που θα προστατεύει και θα καλύπτει τους μετόχους και δεν θα υποδεικνύει τις μεγάλες οικονομικές ευθύνες τους, όπως δηλαδή έκανε κατά κόρον τα τελευταία δύο χρόνια ο κ. Αδαμίδης.

Αντιπροτείνουν (μέσω της Ερασιτεχνικής, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της οποίας ανήκουν στην «Ορίτζιναλ 21») την ενεργοποίηση του κ. Χρήστου Κωστή σε ρόλο προέδρου και πιέζουν πολύ για να περάσουν τη δική τους θέση, η οποία είναι αλήθεια ότι βρίσκει πολύ μεγαλύτερη απήχηση στις (διαδικτυακές ή διαπροσωπικές) συζητήσεις των φίλων της ΑΕΚ, οργανωμένων ή μη από εκείνη του κ. Δημητρέλου. «Οχι άλλοι δικηγόροι, όχι άλλοι τεχνοκράτες που δεν έχουν συναίσθημα για την ΑΕΚ» είναι το σύνθημά τους.

Βέβαια την τελική απόφαση θα πάρουν οι μέτοχοι της εταιρείας, δηλαδή ο κ. Αδαμίδης, έχοντας λάβει τη σχετική εξουσιοδότηση από τον κ. Νίκο Νοτιά (ο οποίος θα μάθει κάποια στιγμή τα νέα στις ΗΠΑ αφού δεν δείχνει να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη διαδικασία) και οι Supporters, ως οι εκπρόσωποι του κ. Πέτρου Παππά ο οποίος τους έχει εκχωρήσει (ατύπως, αφού είναι ενεχυριασμένο στη Morgan Stanley) το δικό του ποσοστό μετοχών.

Εν τω μεταξύ χθες το βράδυ έγινε η πρώτη συνάντηση μελών της «μετοχικής ομάδας 2004» (παρουσία των κκ. Παππά, Νικολαΐδη, Τάκη Κανελλόπουλου και Νίκου Κούλη) προκειμένου να συζητηθεί ο τρόπος αποπληρωμής των χρεών που άφησαν πίσω τους αποχωρώντας από τη χρηματοδότηση της εταιρείας κι ενώ οι μετοχές είναι ακόμα στο όνομα τους. Σήμερα θα λάβουν από τον ορκωτό λογιστή της ΠΑΕ ΑΕΚ τη σχετική πληροφόρηση για το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει ο καθένας εκ αυτών.

Δεν παρέστησαν οι κκ. Γκίκας Γκούμας και Πόλυς Χατζηιωάννου οποίοι δεν έχουν ακόμα αποκαλύψει τις προθέσεις τους για το αν προτίθενται επίσης να συμβάλουν οικονομικά για να λυθεί το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.