Νέος τρόπος λιπομεταφοράς

Η επανάσταση στο lifting προσώπουΈνας νέος επαναστατικός τρόπος λιπομεταφοράς στο πρόσωπο, παρουσιάστηκε σε πρόσφατο συνέδριο στην Αμερική που προσφέρει τη δυνατότητα τοποθέτησης λίπους σε περιοχές του προσώπου, όπου πριν δεν ήταν εφικτό λόγω της λεπτότητας των χειρισμών που χρειαζόταν. 

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη,η μέθοδος συνίσταται στην συλλογή λίπους με πολύ λεπτές, ειδικές κάνουλες (που διαθέτουν πολύ μικρές τρυπούλες) από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, έτσι ώστε τα λιποκύτταρα τα οποία αφαιρούνται να είναι αρκετά μικρά. Το λίπος που συγκεντρώνεται από τις περιοχές αυτές, στη συνέχεια περνάει από μια ειδική επεξεργασία με την φυγόκεντρο – σε συγκεκριμένες στροφές και για μικρό χρονικό διάστημα – έτσι ώστε ν’ αποφευχθεί η πιθανή καταστροφή των λιποκυττάρων.

Έπειτα το λίπος αυτό το ενγχύει ο γιατρός σε διάφορα σημεία του προσώπου με της καινούργιας τεχνολογίας κάνουλες, οι οποίες ενώ έχουν το ίδιο μέγεθος με μία βελόνα, παρόλ’ αυτά δεν έχουν αιχμηρή άκρη. Έτσι χρησιμοποιώντας τες το λίπος εφαρμόζεται σε σημεία του προσώπου, ατραυματικά και σε πολύ λεπτές γραμμές, ώστε να αυξηθούν σημαντικά οι πιθανότητες το λίπος αυτό να «πιάσει» και να μην απορροφηθεί στο μέλλον.

Οι περιοχές του προσώπου από τις οποίες «χάνεται» ο όγκος είναι ιδανικές για την εφαρμογή της μεθόδου. Αυτές είναι συνήθως το μέτωπο, ιδιαίτερα ανάμεσα στα φρύδια, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Εκεί μπορεί να τοποθετηθεί λίπος για να γεμίσουν περισσότερο τα σημεία. Βέβαια, αυτό δεν αναιρεί την χρήση του botox, η έγχυση λίπους δρα συμπληρωματικά. Επίσης, η απώλεια του όγκου των φρυδιών, αποτελεί άλλο ένα σημάδι γήρανσης.

Στην περίπτωση αυτή ο γιατρός, χάρη στις πολύ λεπτές κάνουλες, τοποθετεί ανάμεσα στα φρύδια μικρή ποσότητα λίπους – γεμίζοντας την περιοχή – με αποτέλεσμα να δημιουργείται μετά μια πιο νεανική εικόνα στο πρόσωπο. Το σημείο του φρυδιού που συνήθως τοποθετείται το λίπος είναι το έξω μισό, μιας και είναι αυτό που χάνει και τον όγκο του. Αυξάνοντας τον όγκο του φρυδιού πραγματοποιείται έμμεσα και ανόρθωση της περιοχής.

Άλλες περιοχές που μπορεί να τοποθετηθεί λίπος είναι στο κάτω βλέφαρο, εκεί όπου ενώνεται το μαλακό δέρμα του βλεφάρου με το σκληρότερο δέρμα από την περιοχή της παρειάς. Εκεί μπορεί να γίνει εισαγωγή λίπους σε βάθος και να φαίνεται πιο γεμάτη όλη η περιοχή.

Η χρήση του λίπους μπορεί να εφαρμοστεί, επίσης, για να τονιστούν τα ζυγωματικά του προσώπου, για αύξηση του όγκου στα χείλη ή για γέμισμα στις ρινοχειλικές αύλακες. Το βασικό πλεονέκτημα της νέας αυτής μεθόδου είναι οι είναι πάρα πολύ λεπτές κάνουλες (σαν βελόνες), που διαθέτει, ώστε η όλη διαδικασία να πραγματοποιείται ατραυματικά και να περιορίζεται σημαντικά το πρήξιμο και το μελάνιασμα. Επίσης επειδή η άκρη τους είναι αμβλία, και όχι αιχμηρή, μειώνεται η πιθανότητα το λίπος να μπει μέσα σε αγγεία και να δημιουργήσει άλλα προβλήματα.

Η βελτίωση της ποιότητας του δέρματος οφείλεται στα βλαστοκύτταρα και τους αυξητικούς παράγοντες που εκλύονται από τα λιποκύτταρα τα οποία εγχύονται κάτω από το δέρμα. Έτσι λοιπόν από το «γέμισμα» μιας περιοχής του προσώπου υπάρχει πολλαπλό όφελος, αυξημένος όγκος, πιο νεανική όψη, καθώς και βελτίωση της ποιότητας του δέρματος. Σε περιοχές που υπάρχουν ουλές υπάρχει η δυνατότητα με την τοποθέτηση λίγου λίπους κάτω από αυτές και την έκκληση αυξητικών παραγόντων και βλαστοκυττάρων από το λίπος που υπάρχει κάτω, να βελτιωθεί σημαντικά η εμφάνισή τους.

www.ygeianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.