Του Στέργιου Λιάμπα -Μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ Ν. Γρεβενών

Δε δέχονται μύγα στο σπαθί τους! Δε σ’ αφήνουν εσένα, που σε οδηγούν  στην πείνα και τη δυστυχία, την  εξαθλίωση και τον αφανισμό, ούτε για μια στιγμή να τους αμφισβητήσεις. Το οπλοστάσιο τους είναι πάντα έτοιμο να καταπνίξει όχι μόνο κάθε μορφή  αντίστασης αλλά ακόμη και τη σκέψη για αντίσταση.

Το ψέμα, οι προβοκάτσιες, η βία, η τρομοκρατία, η υποκρισία, η διαστρέβλωση γεγονότων, ακόμη και οι επικλήσεις, από τη μεριά τους,  θετικά φορτισμένων εννοιών, όπως αυτών  της δημοκρατίας και της ελευθερίας, είναι κάποια από τα όπλα, που ανάλογα κατά περίπτωση χρησιμοποιούν.

Άστραψαν και βρόντηξαν  την εβδομάδα που πέρασε  «κοινωνικοί εταίροι»,  Κυβέρνηση, ΜΜΕ, γιατί, ύστερα από τη δυναμική παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, διεκόπη ο… «κοινωνικός τους διάλογος»! Γιατί δεν αφέθηκε η πλειοψηφία της διοίκησης   της  ΓΣΕΕ να παραδώσει… δημοκρατικά –και τυπικά- ακόμη και τα τελευταία ψήγματα δικαιωμάτων και κατακτήσεων, που απέμειναν   στους εργαζόμενους! «Παραβιάστηκε», σύμφωνα με την εκτίμησή τους,  «κατάφορα η θεμελιώδης  αρχή της… δημοκρατίας»!  Βέβαια γι αυτούς δεν είχε καμιά σημασία που η ΓΣΕΕ… «εκπροσωπούσε» τους εργαζόμενους, όσο και η κυβέρνηση τον Ελληνικό Λαό, ούτε βέβαια τι επρόκειτο αυτή να υπογράψει!

Οι καταγγελτικές ανακοινώσεις του ΣΕΒ, των εκπροσώπων της Συγκυβέρνησης, της ΓΣΕΕ,  όλων αυτών,  εναντίον του ΠΑΜΕ έπεσαν βροχή. Η… «θλίψη» και η… «απορία» για το συμβάν  εμφανής στα πρόσωπα των ακριβοπληρωμένων Τρεμοπρετεντέρηδων   και Τσιμοκαψήδων. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν στις μέρες μας τέτοια πράγματα! Τι πρόσωπο θα εμφανίσουμε στους προσκεκλημένους δανειστές  και… «φίλους» μας!

Βέβαια οι άνθρωποι έχουν το… «δίκιο» τους!

Το πραγματικό τους πρόσωπο και η άποψή  τους περί… «δημοκρατίας» είναι πλέον ορατά   και στον πιο δύσπιστο!

Γιατί γι αυτούς… «δημοκρατία» είναι:

Να εξαπατάς το λαό, με ψεύτικες υποσχέσεις,  για να υφαρπάξεις την ψήφο του και στη συνέχεια να τον οδηγείς στην εξαθλίωση! ΠΑΣΟΚ!

Να σε αποδοκιμάζει ο λαός με την ψήφο του και συ να  συγκυβερνάς! ΝΔ, ΛΑΟΣ!

Να ανοίγεις διάπλατα τις πόρτες της πατρίδας σου και να καλείς τους κατακτητές-προστάτες να τις διαβούν ελεύθερα, παραδίνοντάς τους ιερά και όσια!

Να αδιαφορείς  για το ότι, ενώ δεν έχεις ούτε τη στοιχειώδη λαϊκή στήριξη,  δεσμεύεις το μέλλον, όχι μόνο της σημερινής  γενιάς, αλλά και  όλων των επόμενων γενεών της πατρίδας σου!

Να  παρουσιάζεις  τα τετελεσμένα, που εσύ δημιούργησες, σαν μονόδρομο, για να συνεχίσεις την ίδια πορεία!

Είναι να καταστρέφεις την παραγωγική βάση της πατρίδας σου, για να την καταντήσεις, βάσει  οργανωμένου σχεδίου… «πατρίδα σερβιτόρα»!

Να  κόβεις σε εργαζόμενους μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατά βούληση και ταυτόχρονα να αυξάνεις τους φόρους!

Να επιβάλλεις απανωτά χαράτσια, ακόμη και για σπίτια, που οι ιδιοκτήτες τους τα χρωστούν  στις τράπεζες, με σκοπό να  πάρεις ό,τι έχουν  και δεν έχουν!

Να σου κόβουν το ρεύμα,  εάν δεν τους πληρώσεις το χαράτσι!

Να κλείνεις νοσοκομεία κι αυτά που μένουν να υπολειτουργούν!

«Δημοκρατία» είναι το μακρύ χέρι του κράτους τους  που σου αφαιρεί κι αυτά τα ελάχιστα, που μπορεί να έχεις στο βιβλιάριό σου,  επειδή αποφάσισαν ότι τους χρωστάς! Αν το έκαναν άλλοι θα λέγονταν ληστές!

Είναι να  στερείς από τους μαθητές βιβλία και θέρμανση!

Να   κλείνεις  το μικρομάγαζο αυτού, που με πολύ κόπο το έφτιαξε και να του δείχνεις  σαν έξοδο διαφυγής το αδιέξοδο!

«Δημοκρατία» είναι να σε οδηγούν  στην εξαθλίωση με τη δική σου υπογραφή.

Είναι η γενίκευση. Το να λες ότι όλοι το ίδιο είναι!

Είναι το να είσαι… και με το θύτη και με το θύμα!

Είναι οι καλοθελητές και οι οσφυοκάμπτες!

Είναι να είσαι πεινασμένος και  άστεγος και να απαιτούν να υποκλιθείς  μπροστά τους, επειδή σου έδωσαν φαγητό την Πρωτοχρονιά!

Να κοιμάσαι  στα χαρτόκουτα, να ψάχνεις για τροφή στα σκουπίδια, να οδηγείσαι κατ’ ανάγκη στη ζητιανιά, να πεθαίνεις από την πείνα αβοήθητος!

«Δημοκρατία» είναι να αυξάνονται οι άνεργοι, οι άστεγοι και οι πεινασμένοι με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου!

Να κάνουν χρυσές δουλειές οι μαυραγορίτες και οι ενεχυροδανειστές!

Να απαλλάσσουν τραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες από κάθε μορφή φορολογίας και να τους παραχωρούν προς εκμετάλλευση ό,τι  εσύ  δημιούργησες με κόπους και θυσίες!

Είναι το δικαίωμα  που έχεις  να καταθέτεις  τα δις που με… ιδρώτα κέρδισες, στις ελβετικές τράπεζες, για ασφάλεια!

Είναι να σε στύβουν οι μεγαλοεργοδότες στη δουλειά σαν λεμονόκουπα, να σε πληρώνουν, όταν και όσο θέλουν, να σ’ έχουν ανασφάλιστο και να σε απειλούν με απόλυση.

Είναι να δέχεσαι χωρίς αντίρρηση τη… μοίρα σου!

Είναι  να ψάχνεις για την…  καλύτερη ξενιτιά!

Είναι να σε κοροϊδεύουν για όλα τα παραπάνω, λέγοντας ότι όλα αυτά είναι για το καλό σου!

Είναι να  σου καταργούν ακόμη και αυτά τα έξοδα της κηδείας σου!

Είναι η επιστροφή στο Μεσαίωνα!

Θα το ήθελαν πολύ να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχτούμε  όσα περί… «δημοκρατίας»  όλοι αυτοί   με σοβαροφάνεια  μας  σερβίρουν,  γιατί φοβούνται και ξέρουν ότι

για μας  Δημοκρατία είναι:

Η ανυπακοή στα φιρμάνια τους, η μη πληρωμή των χαρατσιών τους, η διεκδίκηση ανθρώπινης ζωής.

Είναι το δικαίωμα, η ανάγκη αλλά και  η υποχρέωση να αγωνίζεσαι και να  διεκδικείς αυτά που σου ανήκουν.

Δημοκρατία είναι το δικαίωμα στην εργασία, ο μισθός που θα σου εξασφαλίζει αξιοπρεπή ζωή, η κατάργηση της εκμετάλλευσης.

Είναι η κοινωνική αλληλεγγύη σε κάθε εργαζόμενο.

Είναι το δίκιο των πολλών,  το δίκιο αυτών που παράγουν τον πλούτο.

Δημοκρατία είναι η ελπίδα, το χαμόγελο  και η σκέψη, το δικαίωμα στη μόρφωση, την υγεία, τον ελεύθερο χρόνο.

Είναι η αξιοπρέπεια και η χαρά  της δημιουργίας.

Θα ήταν αφελές, αν πιστεύαμε ότι όλοι αυτοί, που σήμερα μας έχουν στήσει με την πλάτη  στον τοίχο, θα μπορούσαν να μας την προσφέρουν.

Δεν  μας μένει  παρά να την κατακτήσουμε!

Η δύναμή  μας είναι ανυπέρβλητη!

Το οφείλουμε όχι μόνο στα παιδιά μας αλλά και στις γενιές που έρχονται!

 

Η δημοκρατία μας…

…κι η “δημοκρατία” τους!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.