Η επιδείνωση του καιρού δεν είναι δυσάρεστη για όλους, καθώς ο χειμερινός τουρισμός σε όλη την Ελλάδα είναι στο φόρτε του

«Τρίβουν τα χέρια τους» από ικανοποίηση οι λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων, καθώς οι συνεχείς χιονοπτώσεις και οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες αυτή την εποχή έχουν δημιουργήσει ένα «αλπικό» τοπίο στα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα.

Μάλιστα, το δρόμο … προς τα βουνά δεν παίρνουν μόνο οι δεξιοτέχνες του σκι, αλλά και μερικοί «πρωτάρηδες», όπως οι Λίβυοι τραυματίες πολέμου, που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για νοσηλεία και βρίσκουν την ευκαιρία να «σβήσουν» στο χιόνι τις άσχημες αναμνήσεις ενός δύσκολου πολέμου.

Με πατερίτσες, ακόμη και με γύψο, αρκετοί από τους Λίβυους έχουν γίνει τακτικοί θαμώνες των χειμερινών κέντρων. «Άσχετα με το ότι δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό έρχονται στα βουνά, ανεβαίνουν στα σαλέ και επιχειρούν να κάνουν σκι. Είναι αρκετά ενθουσιώδεις και φέρονται σαν μικρά παιδιά, αφού αρκετοί δεν είχαν ξαναδεί χιόνι. Με πατερίτσες και γύψο αρκετοί ανεβαίνουν με τα λιφτ στο βουνό για να γευτούν την εμπειρία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας Χρήστος Παππάς.

Εκτός από τους Λίβυους «χαράς ευαγγέλια» κάνουν και οι υπόλοιποι επισκέπτες των χιονοδρομικών, αφού είναι η πρώτη σεζόν, την τελευταία τριετία, που το χιόνι έκανε την εμφάνισή του πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και διατηρείται ακόμη σε άριστη κατάσταση στις κορυφές των βουνών.

«Ο καιρός είναι ιδανικός και η προσέλευση των επισκεπτών είναι όμοια με τα προηγούμενα χρόνια, παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα. Οι πίστες έχουν πολύ χιόνι, το τοπίο στα βουνά είναι πανέμορφο, ενώ οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Υπάρχει μείωση στις τιμές διαμονής και στις κάρτες των αναβατήρων, καθώς και στα μαθήματα για σκι» πρόσθεσε ο κ.Παππάς.

Στα θετικά για τα χιονοδρομικά κέντρα είναι και οι επισκέψεις που πραγματοποιούν αρκετά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έτσι, εκτός από τα Σαββατοκύριακα που οι πίστες γεμίζουν με κόσμο και τις καθημερινές οι μαθητές έχουν την ευκαιρία με λίγα χρήματα να κάνουν σκι και να απολαύσουν τα παιχνίδια σε ένα λευκό τοπίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.