Η πρόταση αφορά σε περίπου 3.000 επιβάτες από 60 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 900 Ιταλών

Costa Concordia: Δίνουν αποζημίωση 11.000 ευρώ ανά επιζώνταΑποζημίωση ύψους 11.000 ευρώ προσφέρει η ιδιοκτήτρια εταιρία του Costa Concordia στους μη τραυματισθέντες επιζώντες επιβάτες του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου, το οποίο ναυάγησε κοντά στο ιταλικό νησί Τζίλιο στις 13 Ιανουαρίου. Η πρόταση αφορά σε περίπου 3.000 επιβάτες από 60 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 900 Ιταλών. Το κρουαζιερόπλοιο μετέφερε συνολικά 4.200 άτομα.

Η πρόταση προέκυψε έπειτα από διαπραγματεύσεις της πλοιοκτήτριας εταιρείας Costa Cruises – θυγατρικής της αμερικανικής Carnival Group με έδρα το Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών – και ιταλικών καταναλωτικών οργανώσεων.

Προβλέπει επίσης την κάλυψη των ιατρικών ιατρικών εξόδων, των εξόδων μεταφοράς αλλά και του κόστους της κρουαζιέρας. Οι επιβάτες οι οποίοι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το πλοίο αλλά και οι συγγενείς των θυμάτων θα περιλαμβάνονται σε διαφορετικές συμφωνίες, ενώ οι συγγενείς των νεκρών του ναυαγίου προφανώς θα διεκδικήσουν ακόμη πιο υψηλές αποζημιώσεις.

Όσοι επιζώντες δεχτούν την προσφορά θα πρέπει να παραιτηθούν από κάθε άλλη νομική διεκδίκηση κατά της Costa Cruises στο μέλλον. Για τα παιδιά θα ισχύει η ίδια οικονομική συμφωνία με τους ενήλικες και οι επιβάτες θα αποζημιωθούν εντός μιας εβδομάδας από την ημέρα που θα δεχτούν την πρόταση.

Η Codacons, μια οργάνωση καταναλωτών η οποία δεν συμμετείχε στις συζητήσεις και δύο αμερικανικές δικηγορικές εταιρείες, προτείνουν στους επιβάτες να απορρίψουν την πρόταση, διεκδικώντας περισσότερα χρήματα, τουλάχιστον 120.000 ευρώ για κάθε έναν από αυτούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.