Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πωλείται άμεσα εως και το 70% από το Ελληνικό

28 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Την είδηση επιβεβαιώνει με δηλώσεις στο Bloomberg ο εντεταλμένος σύμβουλος στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Ο Ανδρέας Ταπραντζής, εντεταλμένος σύμβουλος στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, δήλωσε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο: ” Η Ελλάδα προγραμματίζει την πώληση έως και του 70% της Ελληνικόν Α.Ε., της εταιρείας που έχει τα δικαιώματα διαχείρισης της έκτασης όπου βρισκόταν το αεροδρόμιο.Μεταξύ 66% και 70% θα πουληθεί σε διαγωνισμό”.

Τι σημαίνει η πώληση του ποσοστού εως και 70%
– Το πρώτο που πρέπει να σημειωθεί είναι πως η εταιρεία ”Ελληνικόν Α.Ε” έχει τα δικαιώματα για την ανάπτυξη της έκτασης στο πρώην αεροδρόμιο
– Ουσιαστικά μέσω του διαγωνισμού πάμε σε ενοικίαση της έκτασης για δεκαετίες
– Στο Bloomberg δεν αναφέρεται ποιός είναι ο στόχος από πλευράς εσόδων

Σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, που φιλοξενείται στο Euro2day, αφού προχωρήσει το σχέδιο, μελλοντικά το Ελληνικό Δημόσιο θα κληθεί να αποφασίσει το εαν θα διατηρήσει ή εαν θα πουλήσει τη συμμετοχή του.

Είναι σύμπτωση πως η πληροφορία αυτή έρχεται μετά τις απαιτήσεις της τρόικας για 1-2 μεγάλες αποκρατικοποιήσεις μέσα στους επόμενους μήνες;

Νίκος Κονιτόπουλος

This entry was posted on Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2012 at 19:07 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply