Οι επιχειρήσεις επιδιώκουν να προβληθούν από τον «ψηφιακό κόσμο»

Το μέλλον βρίσκεται στις online διαφημίσειςΤο τρέχον έτος φαίνεται πως αποτελεί μεταβατικό στάδιο με αρκετές καινοτομίες για τις διαδικτυακές διαφημίσεις και τους κλάδους των ΜΜΕ.

Έτσι, η κυριαρχία των online διαφημίσεων, η δυνατότητα παρακολούθησης τηλεόρασης ακόμα και εν κινήσει, η αύξηση των πωλήσεων των «smartphones», ο περιορισμός της παροχής απεριόριστης χρήσης του Διαδικτύου και η αυξημένη ζήτηση για νέα τεχνολογικά προϊόντα, θα αποτελέσουν τις βασικές τάσεις το 2012 στους κλάδους ΜΜΕ, Τεχνολογίας και Τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με τη μελέτη της Deloitte με τίτλο: «TMT Predictions 2012», το τρέχον έτος φαίνεται να αποτελεί μεταβατικό στάδιο με αρκετές καινοτομίες τις οποίες καλό θα ήταν να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις του χώρου, ώστε να αναπτυχθούν περαιτέρω. Σε ό,τι αφορά στον τομέα των MME η διαφημιστική αγορά αναμένεται να επεκταθεί σε όλους τους τομείς το 2012.

Ωστόσο, ο χώρος των διαδικτυακών διαφημίσεων θα ξεπεράσει σε ρυθμό ανάπτυξης τους παραδοσιακούς τρόπους διαφήμισης. Έτσι, ενώ ο διαφημιστικός τομέας θα αναπτυχθεί κατά 5% παγκοσμίως, οι διαδικτυακές διαφημίσεις θα παρουσιάσουν αύξηση ύψους 50% φτάνοντας σε τζίρο τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι επιχειρήσεις επιδιώκουν να στραφούν στον «ψηφιακό κόσμο» για τη διαφήμισή τους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα, ότι οι στοχευόμενες τηλεοπτικές διαφημίσεις χάνουν το στόχο τους, καθώς η συνεχής βελτίωση της τεχνολογίας, θα επιτρέπει τη δημιουργία διαφημίσεων που θα στοχεύουν σε ορισμένες μόνο συσκευές τηλεοράσεων και υπολογιστών και συνεπώς θα αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μικρό ποσοστό του συνόλου της διαφημιστικής αγοράς.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.