Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Κομισιόν ξεκίνησε τη διαβούλευση για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

27 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Στα χέρια των παικτών της αγοράς και όλων των ενδιαφερομένων βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η επιστολή της Κομισιόν με την οποία ξεκινά η διαβούλευση για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στο πλαίσιο της γνωστής απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για την άρση του μονοπωλίου της ΔΕΗ στην παραγωγή λιγνίτη.

Στο email με την πρόταση επί της οποίας καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τα σχόλιά τους, περιλαμβάνεται ο κατάλογος με τις μονάδες που τίθενται προς πώληση και ειδικότερα οι μονάδες του Αμύνταιου, της Φλώρινας και μία μονάδα της Μεγαλόπολης, ενώ παράλληλα δίνονται προς ενοικίαση με τη μέθοδο των drawing rights οι μονάδες της Καρδιάς.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται ότι οι μονάδες που έχουν επιλεγεί στο Αμύνταιο έχουν ισχύ 600MW (300 +300MW), στη Μεγαλόπολη (300MW) και στη Μελίτη Φλώρινας 330MW. Δηλαδή σε διαδικασία πώλησης μπαίνει περίπου το 25% της παραγωγικής ισχύος της ΔΕΗ σε λιγνίτες.

Πάντως στη διαβούλευση εκτιμάται ότι θα τεθεί εκ νέου το θέμα της πώλησης όχι μόνο των λιγνιτικών αλλά ο συνδυασμός των μονάδων αυτών με υδροηλεκτρικές μονάδες, ώστε και οι ιδιώτες ανταγωνιστές να αποκτήσουν πρόσβαση στο ίδιο καλάθι παραγωγής με τη ΔΕΗ.

ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

This entry was posted on Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2012 at 19:52 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply