Καταθέτουν οι μάρτυρες κατηγορίας

Ξεκινούν να καταθέτουν τις επόμενες ημέρες οι μάρτυρες κατηγορίας για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιασμού και τοκογλυφίας της Θεσσαλονίκης. Τα φερόμενα ως θύματα των εκβιαστών αναμένεται να δώσουν κρίσιμες για την υπόθεση λεπτομέρεις για τους τρόπους δράσης του κυκλώματος.

Χθες προφυλακίστηκαν οι φερόμενοι ως “αρχηγοί” των ομάδων που αποτελούσαν το μαφιόζικο κύκλωμα.Ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης, που σύμφωνα με την αστυνομίας είναι ο αρχηγός της πρώτης ομάδας, υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή: “Όποια σχέση είχα ήταν με συνεργάτες μου και φίλους επιχειρηματίες με ανταλλαγές επιταγών. Ουδέποτε εκβίασα κάποιον, ουδέποτε έθεσα τοκογλυφικούς όρους”.

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία ζήτησε από τον ανακριτή να κληθούν να καταθέσουν και όλα τα φερόμενα ως θύματα, όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας, προκειμένου όπως είπε ν’ αποδείξει πως όλα τα στοιχεία στη δικογραφία περί τοκογλυφίας και εκβίασης είναι πλασματικά.

Ο φερόμενος αρχηγός της δεύτερης σπείρας, ο Δημήτρης Λαμπάκης αρνήθηκε, στον ανακριτή, ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε: “Αρνούμαι την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης. Για ποιο αρχηγιλίκι μιλάτε; σε αυτή την υποτιθέμενη οργάνωση είναι τα παιδιά μου και η γυναίκα μου. Δάνεισα με νόμιμο τόκο, και από αυτούς που με κατηγορούν κανένας δεν μου έχει επιστρέψει ούτε το κεφάλαιο”.

Κάθε κατηγορία αρνήθηκαν και οι φερόμενοι ως αρχηγοί της τέταρτης εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την απολογία τους. Ο Νικόλαος Μελέτης, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με προστασίες και “νονούς” της νύχτας ενώ ο αδελφός του Κωνσταντίνος Μελέτης ζήτησε και αυτός από το ανακριτή να κληθούν να καταθέσουν οι μάρτυρες κατηγορίας.

Σήμερα ο συνήγορος του δημοσιογράφου, Γιώργου Φερέτη αναμένεται να καταθέσει αίτηση μείωσης ή απαλοιφής της χρηματικής εγγύησης των 200.000 ευρώ καθώς όπως θα υποστηρίξει ο δημοσιογράφος αδυνατεί να καταβάλει μέχρι την Παρασκευή το ποσό αυτό.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.