Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Πάγωσαν» οι κρατικές υπηρεσίες στη Φλώρινα

24 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Χωρίς νερό οι κάτοικοι, φθορές και στο οδικό δίκτυο

Για δραματική κατάσταση κάνουν λόγο σε επιστολής τους στο υπουργείο Εσωτερικών ο αντιπεριφερειάρχης και οι δήμαρχοι της Φλώρινας, των Πρεσπών και του Αμυνταίου, μετά τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις προηγούμενες μέρες στην πόλη.

Τα σχολεία δεν έχουν θέρμανση, υπάρχει έλλειψη νερού καθώς έχουν παγώσει τα εξωτερικά δίκτυα μεταφοράς, φθορές στο οδικό δίκτυο λόγω παγετού και οι μηχανισμοί αποχιονισμού έχουν αγγίξει τα όρια της αντοχής τους.

Το θερμόμετρο είχε πέσει τις προηγούμενες μέρες κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου και την ίδια στιγμή για να ζεσταθεί μια οικογένεια χρειάζεται πάνω από χίλια ευρώ το μήνα για θέρμανση τουλάχιστον πέντε μηνών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης και οι δήμαρχοι Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης και Πρεσπών, Βασίλης Τσέπας επισημαίνουν στην επιστολή τους πως εάν δεν υπήρχε η κοινωνική συνοχή, που χαρακτηρίζει τις μικρές κοινωνίες, θα είχαν θρηνήσει θανάτους από το ψύχος.

Οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης ζητούν τη βοήθεια της πολιτείας και τη λήψη μέτρων όπως η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης για κάθε οικογένεια της Φλώρινας, η έκπτωση από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, η υποστήριξη στην προσπάθεια δημιουργίας τηλεθέρμανσης και η επαναφορά των δρομολογίων του τρένου καθώς αποτελεί το ασφαλέστερο μέσο σε περιπτώσεις κακοκαιρίας.

www.newsblog.gr

This entry was posted on Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, 2012 at 23:35 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply