Η ΕΕ των «28»

Ο μικρός Κροάτης «ψηφίζει» ναι στην Ευρωπαϊκή ΈνωσηΤο 28ο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να καταστεί η Κροατία μετά το «ναι» των πολιτών της στο δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή για την ένταξη της χώρας -της δεύτερης πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας μετά τη Σλοβενία- στους κόλπους της ευρωπαϊκής «οικογένειας».

Με καταμετρημένο το 25% των ψήφων από τα 6.750 εκλογικά κέντρα της Κροατίας το ποσοστό του «ναι» κυμαίνεται στο 67,11%, βάσει ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής της χώρας.

Η ιστορική συνθήκη προσχώρησης που υπεγράφη στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου μένει πλέον να επικυρωθεί και από τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να ενταχθεί η Κροατία στην ΕΕ την 1η Ιουλίου του 2013.

Η συνθήκη προσχώρησης της Κροατίας στην ΕΕ ήταν αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων που διήρκεσαν πέντε χρόνια και οκτώ μήνες, από το Νοέμβριο του 2005 έως τις 30 Ιουνίου του 2011.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.